Δύσκολη   Μερίδες : 12   10.01-12.30  

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας

200 γρ. βούτυρο γάλακτος για το άλειμμα

<em>Για την κρέμα</em>

4 κούπες γάλα πλήρες

1 κούπα σιμιγδάλι

1 κούπα ζάχαρη

2 βανίλιες

Φλούδα από ½ λεμόνι

3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος

Για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

1 φλούδα από λεμόνι και 1 κ.σ. χυμό

Οδηγίες:

Ξεκινάμε με το σιρόπι, σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε, προσθέτουμε μέσα το χυμό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Συνεχίζουμε με την κρέμα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τις βανίλιες, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις το μείγμα μας ζεσταθεί και πριν προλάβει να πάρει βράση, ρίχνουμε κορδόνι το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να κοχλάσει και να πήξει η κρέμα. Βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην κόψει η κρέμα. Τέλος αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και κρατάμε στην άκρη. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, και απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντάς τα μέχρι να φτάσουμε στα μισά. Αδειάζουμε την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα πάλι ένα ένα. Χαράσσουμε την επιφάνεια σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Βγάζουμε το γαλακτομπούρεκο και το περιχύνουμε σιγά σιγά με το σιρόπι. Αφήνουμε τουλάχιστον για 2 ώρες και έπειτα κόβουμε στα κομμάτια που έχουμε χαράξει.

empty alt

Mini cheesecake

Τα μίνι cheesecake αποτελούν ένα πολύ ωραίο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους στα παιδικά πάρτι.
empty alt

Στόλεν

Παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό από τη Δρέσδη της Γερμανίας. Απίθανο και εξαιρετικό κέικ σε γεύση και εμφάνιση.
empty alt

Κοτολέτες α λα μιλανέζε

Βάλτε τη νοστιμιά στο τραπέζι σας με τραγανές και παναρισμένες κοτολέτες.    
empty alt

Σαλάτα με πατάτα baby, κάπαρη και αντσούγιες (ζεστή)

Οι πατάτες παίρνουν το ρόλο της σαλάτας και μαγεύουν.
empty alt

Σαλάτα από πατάτες

Υπέροχη πατατοσαλάτα με τυρί, καρύδια και ελιές.
empty alt

Γκρατέν με λαχανικά

Θρεπτικά λαχανικά, μπρόκολο, σέλινο, φινόκιο, καρότα συνδυάζονται αρμονικά.
empty alt

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις
empty alt

Καρμπονάρα (με κρέμα γάλακτος)

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση μια "ενισχυμένης" με κρέμα γάλακτος καρμπονάρα.
Back To Top