Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η πατάτα αποκτά την αίγλη και την γεύση που της αξίζει με θαλασσινά.

Υλικά:

4 μέτριες πατάτες

300 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά (καραβίδες, μικρά καλαμαράκια, μύδια, αχιβάδες,γαρίδες)

50 γρ. κρέμα σαντιγί

5 κλωναράκια κρεμμυδάκι φρέσκο

50 γρ. κονιάκ

10 γρ. βούτυρο

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

2 τούφες άνηθο

Για το πέστο μαϊντανού

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

100 γρ. μαϊντανό

½ σκελίδα σκόρδο

40 γρ. κουκουνάρια

1 φέτα ψωμί του τοστ

Οδηγίες:

Βράζουμε λίγο τις πατάτες και τις βγάζουμε από την κατσαρόλα. Τις περνάμε από την παρμεζάνα και τις γκρατινάρουμε για λίγα λεπτά σε ζεστό φούρνο. Με το εσωτερικό της πατάτας φτιάχνουμε μια κρέμα, περνώντας τη στο μίξερ και προσθέτοντας το βούτυρο την κρέμα σαντιγί , το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο πολύ ψιλό, αλάτι και πιπέρι. Τσιγαρίζουμε τα θαλασσινά και σβήνουμε με το κονιάκ. Κρατάμε μερικές γαρίδες για το γαρνίρισμα και τα υπόλοιπα θαλασσινά τα ενώνουμε με την κρέμα πατάτας. Με την κρέμα γεμίζουμε τις πατάτες και γαρνίρουμε με τις γαρίδες και τις τουφίτσες άνηθου. Αρωματίζουμε με pesto μαϊντανού.

Για το pesto μαϊντανού περνάμε στο μίξερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά. Συνεχίζουμε να χτυπάμε βάζοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε την υφή που θέλουμε.

empty alt

Φακές με ντομάτα και μπούκοβο

Αυτές οι φακές μπορούν να γίνουν οι αγαπημένες σας.
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με πεπεροντσίνο

Εύκολη συνταγή με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.
empty alt

Πέννες με σπανάκι, λουκάνικο και καρυδόψιχα

Πέννες συνδυασμένς με υλικά που θα δώσουν ξεχωριστή νότα στο πιάτο σας.
empty alt

Πουτίγκα με γάλα αμυγδάλου και passion fruits

Φρούτα του πάθους σε μια πουτίγκα με πολύ...πάθος και αληθινή γεύση.
empty alt

Tramezzini

Το club sandwich αλλιώς...Πολύ νόστιμα σάντουιτς ιδανικά για παιδικό πάρτι, μπουφέ, σνακ, πικ νικ.
empty alt

Ροφός φιλέτο με αρωματικά

Πείτε ναι στο ροφό και αφήστε τη γεύση του να σας ξελογιάσει. 
empty alt

Κανόλι με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 
empty alt

Βελουτέ από αρακά

Τέλεια σούπα από αρακά, τρώγεται ζεστή και κρύα.
Back To Top