Γεμιστό καλαμάρι

2     

Γεμιστό καλαμάρι

Βαθμός Δυσκολίας
  3
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  12:30μμ-3μμ
ΑυγόΒασιλικόςΕσαλότΚαλαμάριΚαρότο

Υλικά

  • 800 γρ. καλαμάρια καθαρισμένα
  • 200 γρ. πατάτα βρασμένη σε πουρέ
  • 20 γρ.πολέντα
  • 1 καρότο λεπτοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 2 εσαλότ ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 λεμόνι
  • 1 αυγό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 1 κ.γ. μέντα
  • 1 κ.γ. βασιλικό
  • 20 γρ. κολοκυθόσπορο
  • 1 πρέζα πεπεροντσίνο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Οδηγίες

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε όλα τα λαχανικά (καρότο, σέλινο, εσαλότ, σκόρδο). Προσθέτουμε μέσα μόνο τις μουσούδες των καλαμαριών και τις σοτάρουμε για 5-6 λεπτά. Αφήνουμε ύστερα να βράσουν. Μέσα στο μίξερ περνάμε τους κολοκυθόσπορους με το σχοινόπρασο, τη μέντα και το βασιλικό. Μόλις έχουν βράσει τα καλαμάρια τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Παίρνουμε ένα μπολ και φτιάχνουμε τη γέμιση. Βάζουμε μέσα δηλαδή τον πουρέ πατάτας, την πολέντα, τη φλοίδα από το λεμόνι τριμμένη και όλα τα λαχανικά μαζί με τα καλαμάρια που έχουμε κόψει κομματάκια και τα μυρωδικά που έχουμε περάσει στο μίξερ, το αυγό, το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά. Ελέγχουμε από αλάτι.

Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τον κορμό από τα καλαμάρια και αφήνουμε άδειο το 1/3. Κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, απλώνουμε τα καλαμάρια, αφήνουμε λίγο να τσιγαριστούν και να ροδοκοκκινίσουν, σβήνουμε με το κρασί, αλατίζουμε, ρίχνουμε και το πεπεροντσίνο σε σκόνη, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν σιγά σιγά για μισή ώρα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Στο τέλος σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες.