Δύσκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Μια πανδαισία γεύσεων, υλικών και αρωμάτων σε ένα πιάτο.

Υλικά:

4 φέτες μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένες στο ίδιο μέγεθος (περίπου 200 γραμμ. και 3 εκ. πάχους η καθεμιά)

3 φλιτζ. ζωμός κρέατος

8-10 φύλλα κόκκινο λάχανο

600 γραμμ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

8 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο

100 γραμμ. γλυκιά γραβιέρα, χοντροτριμμένη

1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί, αρετσίνωτο

2 κ.σ. κοφτές αλεύρι, διαλυμένο σε 1/2 φλιτζ. νερό

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Οδηγίες:

Με ένα πολύ μυτερό και κοφτερό μαχαίρι, κάντε στην κάθε φέτα κρέατος από μια βαθιά οριζόντια σχισμή, ώστε να μπορέσετε να τη γεμίσετε. Χτυπήστε τις φέτες με ένα γουδοχέρι ή τη λαβή ενός μαχαιριού για να μαλακώσουν. Βράστε το ζωμό και ζεματίστε το λάχανο. Ψιλοκόψτε το, αφαιρώντας τα σκληρά μέρη του (θα βγει περίπου 1 1/2 φλιτζ.). Σοτάρετε τα μανιτάρια σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέστε αλατοπίπερο και το σκόρδο. Ανακατέψτε τα μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους. Αφήστε στην άκρη το 1/3 από αυτά. Μόλις τα μανιτάρια κρυώσουν, ανακατέψτε τα με το λάχανο, το μπέικον και τη γραβιέρα, και γεμίστε τις σχισμές που ανοίξατε στο κρέας. Κλείστε το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα. Βάλτε σε μια κατσαρόλα 1/2 φλιτζ. λάδι και, μόλις κάψει, σοτάρετε καλά το κρέας, εν ανάγκη δύο δύο τη φορά για να διατηρήσει το σχήμα του. Βάλτε όλο το κρέας στην κατσαρόλα και σβήστε το με το κρασί. Χαμηλώστε τη φωτιά προσθέστε το ζωμό στον οποίο είχατε ζεματίσει το λάχανο, αλατοπιπερώστε και αφήστε το να μαγειρευτεί για 45΄. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέστε τα μανιτάρια και το αλεύρι, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Ξαναβάλτε μέσα το κρέας για να ζεσταθεί, μέχρι να το σερβίρετε.

empty alt

Ριζότο alla milanese (κίτρινο)

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.
empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Γλυκάκια με παντεσπάνι και σοκολάτα

Γαργαλιστική σοκολάτα και δροσερή κρέμα γάλακτος δένουν ερωτικά με μερικές σταγόνες λεμόνι.
empty alt

Τούρτα με καρότα, μήλα και ανανά

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απογειώσετε τα καρότα, το μήλο και τον ανανά.
empty alt

Σαλάτα με αβοκάντο και μανιτάρια champignon

Ένα ανάλαφρο γεύμα που κλέβει τις εντυπώσεις. 
empty alt

Τυροκροκέτες

Η απόλυτα γευστική "συνάντηση" των αγαπημένων τυριών.
empty alt

Κεφτεδάκια από χοιρινό και μήλο

Ένας τολμηρός συνδυασμός που σας βγάζει γευστικά κερδισμένους.
empty alt

Μπουγάτσα

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική μπουγάτσα με λαχταριστή κρέμα. 
Back To Top