Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.

Υλικά:

500 γρ. κριθαράκι ολικής άλεσης

2 μεγάλα κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

300 γρ. μανιτάρια Champignon κομμένες σε λεπτές φέτες

3 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε ροδέλες

150 γρ. χυμό ντομάτας

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μπλέντερ και στη συνέχεια μέσα σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε μέσα τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο και νερό όσο χρειάζεται ώστε να ρίξουμε στη συνέχεια το κριθαράκι να βράσει. Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο στους 200 βαθμούς και μόλις ξεκινήσει να βράζει ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και κλείνουμε πάλι το φούρνο. Αφήνουμε για 40-50 λεπτά περίπου ώσπου να βράσει το κριθαράκι και να στύψει το ζουμί.

empty alt

Μπουκιές με αμύγδαλα και μαρμελάδα βερύκοκο

Μπαλίτσες από βερίκοκο για παιχνίδια γεύσης.
empty alt

Μοσχάρι γιαχνί

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
empty alt

Κεφτεδάκια από κολοκύθια

Νόστιμα κεφτεδάκια από κρέας και κολοκύθια γεμισμένα με τυρί gouda.
empty alt

Μους με σοκολάτα από στέβια

Αντί για ζάχαρη, βάλτε στη μους σοκολάτα στέβια.
empty alt

Carpaccio σολομού με σάλτσα αβοκάντο

Ο σολομός και σε αυτό το πιάτο κλέβει την παράσταση.
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Λουκουμάδες με μελιτζάνα

Διαφορετικοί λουκουμάδες για ένα απρόσμενο ορεκτικό.
empty alt

Ψωμάκια με κουρκουμά και δεντρολίβανο

Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση.
Back To Top