Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Να πως τα αχλάδια παίρνουν την θέση του ορεκτικού στο τραπέζι σας.

Υλικά:

12 φέτες ψωμί για τοστ

350 γρ. αχλάδια

300 γρ. τυρί γκοργκονζόλα

Βούτυρο

1 μαρούλι

Καρύδια

Οδηγίες:

Κόβουμε προσεκτικά την κόρα από το ψωμί και αλείφουμε τις φέτες με το τυρί αφού πριν το έχουμε ανακατέψει πολύ καλά σε ένα μπολ μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα. Κόβουμε τις φέτες διαγώνια και τις βάζουμε στο φούρνο πάνω σε βουτυρωμένη επιφάνεια και ψήνουμε στους 200˚C για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές και να λιώσει το τυρί. Πλένουμε τα φύλλα μαρουλιού και τα στρώνουμε επάνω σε μία πιατέλα. Μεταφέρουμε τις φέτες ψωμιού επάνω στο μαρούλι και βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι μια λεπτή φέτα αχλάδι και ένα καρύδι.

empty alt

Φιλέτο ψάρι με μέλι και αρωματικά

Μια διαφορετική πρόταση που θα ικανοποιήσει και τους πιο φανατικούς του είδους.
empty alt

Κρέμα λεμονιού

Πανεύκολη και γρήγορη κρέμα λεμονιού που ταιριάζει παντού και μπορεί να συνοδεύσει τα γλυκά και τα φαγητά σας.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Κρέπες με κρέμα αμυγδάλου

Κρέπες γεμιστές με κρέμα αμυγδάλου και καραμέλα για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα...
empty alt

Μπουκιές με αμύγδαλα και μαρμελάδα βερύκοκο

Μπαλίτσες από βερίκοκο για παιχνίδια γεύσης.
empty alt

Κριτσίνια με τυρί

Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ιδανικό και πεντανόστιμο σνακ για το σχολείο.
empty alt

Μπριάμ

Μάθετε να εκτελείτε με ακρίβεια το κλασικό φαγητό της μαμάς.
empty alt

Μπουκίτσες από σελινόριζα

Ένα ξεχωριστό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
Back To Top