Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Οι πιο φίνες γεύσεις από τη θάλασσα σε ένα πιάτο.

Υλικά:

350 γρ. spaghetti Barilla

½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες

300 γρ. μύδια

200 γρ. αχιβάδες

200 γρ. κρέμα γάλακτος

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50 γρ. ελαιόλαδο

2 κρόκους αυγών

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 σκελίδα σκόρδο

Aλάτι

Pιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί και ανοίγουμε τα μύδια και τις αχιβάδες. Βγάζουμε από τα μισά μύδια το τσόφλι και τα άλλα τα κρατάμε ολόκληρα για το γαρνίρισμα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το μαϊντανό. Ρίχνουμε μέσα όλα τα θαλασσινά (τα μύδια χωρίς το τσόφλι, τις αχιβάδες και τις γαρίδες) αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολάκι έχουμε βάλει την κρέμα γάλακτος και τους 2 κρόκους, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα θαλασσινά. Μόλις πάρουν γεύση, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με τα μύδια που έχουμε κρατήσει με το τσόφλι.

empty alt

Πιπερονάτα

Άλλη μια επιλογή για να απολάσετε τις αγαπημένες πιπεριές με πλούσια γεύση.
empty alt

Σαλάτα με φασόλια και στήθος καπνιστής πάπιας

Μια σαλάτα με τον απρόσμενο συνδυασμό φασολιών και πάπιας.
empty alt

Χτένια γκρατινέ

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Μία πανεύκολη και γεμάτη γεύση barbeque sauce που θα κάνει το κρέας σας εξαιρετικά νόστιμο. 
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Μπιφτέκια λαχανικών

Μπιφτέκια λαχανικών: μια άλλη πρόταση για τα λαχανικά - ο συνδυασμός υλικών που απογειώνει την γεύση τους.
empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κάστανο ρύζι και λαχανικά

Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.
Back To Top