Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Φανταστικά κενέλ από ρεβίθια για τους πιο απαιτητικούς φίλους της γαστρονομίας.

Υλικά:

Για την κενέλ

300 γρ. ρεβίθια βρασμένα

100 γρ. βρασμένο σπανάκι

½ κ.γ. μπούκοβο

½ κ.γ. κάρυ

2 κ.γ. αλεύρι

1 κ.γ. δεντρολίβανο

100 γρ. ελαιόλαδο

½ σκελίδα σκόρδο τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα

120 γρ. γιαούρτι

50 γρ. ταχίνι

Χυμό από ½ λάιμ

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Περνάμε στο μίξερ τα ρεβίθια, το σπανάκι, το πεπεροντσίνο, το κάρυ, το σκόρδο, το μπούκοβο και 10 γρ. ελαιόλαδο. Πρέπει να γίνει μία κρέμα. Βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και το δεντρολίβανο. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα 30 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει. Βγάζουμε και κάνουμε τα κενέλ. Τα τηγανίζουμε μέσα στο ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά από τη σάλτσα και σερβίρουμε τα κενέλ ζεστά με τη σάλτσα κρύα.

empty alt

Ροφός φιλέτο με αρωματικά

Πείτε ναι στο ροφό και αφήστε τη γεύση του να σας ξελογιάσει. 
empty alt

Πραλίνα φουντουκιού

Υπάρχει κάποιος που δε λατρεύει τη πραλίνα;
empty alt

Σαλάτα παντζάρι

Το παντζάρι γίνεται μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Γαρίδες με πολύχρωμες πιπεριές

Το αγαπημένο θαλασσινό σε γευστική και χρωματική αρμονία με τις πιπεριές.
empty alt

Πύργος από φέτες ψωμί με γαύρο και σάλτσα από ντομάτα

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.
empty alt

Ριζότο με μπύρα και σπεκ

Ριζότο με μεθυστική γεύση από μπύρα.
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό στο φούρνο με πατάτες

Πιο κλασική γεύση από το κοτόπουλο με τις πατάτες, δεν υπάρχει!
Back To Top