Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ένα λαχταριστό πιάτο που θα σας ανοίξει την όρεξη!

Υλικά

1 κοτόπουλο ΑΒ Επιλογή

150 γραμ. καρότα

150 γραμ. σέλινο

2 μήλα πράσινα

ψωμί μπαγιάτικο (3 φέτες)

2 κρεμμύδια

1 σκόρδο

2 μήλα πράσινα

2 κύβους βούτυρο

1 φλυτζάνι λάδι ΑΒ Βασιλόπουλος

1 ποτήρι λευκό κρασί

150 γραμ. μοτσαρέλα ΑΒ Βασιλόπουλος

3 κλωνάρια δενδρολίβανο

2 κουταλιές (της σούπας) φρυγανιά τριμένη ΑΒ Βασιλόπουλος

αλάτι, πιπέρι

σπάγγο

 Οδηγίες

Καθαρίζουμε το κοτόπουλό μας.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Τρίβουμε στον τρίφτη το καρότο, το σέλινο, μισό σκόρδο, δυο κρεμμύδια, ένα μήλο πράσινο.
Moυλιάζουμε στο νερό της μοτσαρέλας την ψίχα απο 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, κόβουμε ένα λεμόνι στα 4 και τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια. Επίσης, κόβουμε σε κύβους το δεύτερο από τα πράσινα μήλα μας.

Ανακατεύουμε όλα αυτά τα υλικά μαζί, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη, αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε με το μίγμα αυτό το κοτόπουλό μας, προσθέτοντας ένα κλωνάρι δενδρολίβανο.

Με ένα κομμάτι σπάγγο δένουμε σφιχτά τα πόδια του κοτόπουλου. Γιατί; Μα για να ψηθεί ωραία και ομοιόμορφα.
Έτσι δεμένο το αλατοπιπερώνουμε.

Σε μια κατσαρόλα έχουμε βάλει να ζεσταθεί λίγο λάδι. Έχουμε προσθέσει δενδρολίβανο και μισό σκόρδο (με τη φλούδα).
Μόλις το λάδι είναι ζεστό ρίχνουμε το κοτόπουλό μας μέσα στην κατσαρόλα για να τσιγαριστεί, να ροδίσει και να πάρει χρώμα.
Το γυρίζουμε απ' όλες τις μεριές.

Ετοιμάζουμε το ταψί μας για το φούρνο.
Ρίχνουμε λάδι, το υπόλοιπο μισό σκόρδο (με τη φλούδα) κομμένο, 2 λεμόνια κομμένα σε κομμάτια, 1 ποτήρι κρασί, 2 κλωνάρια δενδρολίβανο.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αλείφουμε με τα 2 κυβάκια βούτυρο.
Όταν το αλείψουμε, το τοποθετούμε στο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο.

Σημείωση: Βάζω το ταψί μου στη μέση του φούρνου. Ψήνω για μιάμιση ώρα. Την πρώτη μισή ώρα στους 200 και την υπόλοιπη μία ώρα στους 180 βαθμούς.

Το κοτόπουλο είναι έτοιμο!
Καλοφάγωτο!

empty alt

Ριζότο alla parmezana

Αυτή η συνταγή είναι η βάση για όλα τα ριζότο.
empty alt

Αγκινάρες γιαχνί

Υγιεινό και απολαυστικό πιάτο που δίνει χρώμα και πλούσια γεύση στο τραπέζι.
empty alt

Ελιόψωμο

Απολαυστικό ακόμα και σκέτο!
empty alt

Γαριδοπίλαφο

Οι γαρίδες μαζί με το κάρυ και το ρύζι συνδυάζονται μοναδικά.
empty alt

Μελιτζάνα με φιλέτο χοιρινού με μυρωδικά

Το κλασικό χοιρινό αποκτά μια νέα διάσταση όταν συνδυαστεί με μελιτζάνα και μυρωδικά.
empty alt

Φακές με ρύζι

Το αγαπημένο μας φακόρυζο δεν είναι μόνο γευστικότατο αλλά και εξαιρετική πηγή σιδήρου και θρεπτικών συστατικών.
empty alt

Τιραμισού

Κλασική ιταλική συνταγή που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.
empty alt

Μπαρμπούνι alla nizzarda

Η ιταλική πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
Back To Top