Δύσκολη   Μερίδες : 2   12.31-15.00  

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.

Υλικά:

  • 600 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 2 μεγάλα λεμόνια βιολογικά
  • 1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο καλά από όλες τις μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί και ρίχνουμε μέσα και το δεντρολίβανο. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό και το ζεστ από τα 2 λεμόνια. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο ζωμό από κοτόπουλο (1 ποτήρι). Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να στύψει για 10 λεπτά.

empty alt

Burger από φακές

Ξεφύγετε από τα κλασικά μπέργκερ και δοκιμάστε τα μπέργκερ από φακές, είναι σούπερ!
empty alt

Spaghetti paglia e fieno

Γεύση από θάλασσα που μεταμορφώνει τα ζυμαρικά.
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό

Το κοτόπουλο στην πιο ωραία και γευστική εκδοχή του.
empty alt

Κοτόσουπα με καλαμπόκι

Μία νόστιμη και πιο γκουρμέ εκδοχή για εκείνους που λατρεύουν τις σούπες.
empty alt

Αμάρανθος και κινόα με ξηρούς καρπούς και λαχανικά

Ένα πιάτο με υψηλή θρεπτική αξία.
empty alt

Σαλάτα με ζυμαρικά

Ενα πιάτο που μπορεί να λειτουργήσει ως σαλάτα αλλά και ώς κυρίως.
empty alt

Spaghetti με καπνιστό ψάρι

Τρία διαφορετικά καπνιστά ψάρια για ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Κρέμα λεμονιού

Πανεύκολη και γρήγορη κρέμα λεμονιού που ταιριάζει παντού και μπορεί να συνοδεύσει τα γλυκά και τα φαγητά σας.
Back To Top