Μέτρια   Μερίδες : 5   12.31-15.00  

Γευστικά μπουτάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα. Δοκιμάστε το και στα κάρβουνα. 

Υλικά:

10 μπουτάκια κοτόπουλο

½ φλ. μέλι

½ φλ. μουστάρδα Dijon

2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

3 κ.σ. χυμός λεμονιού

2 κ.σ. ελαιόλαδο

4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. ταμπάσκο

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ φτιάχνουμε τη μαρινάδα, βάζουμε μέσα το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, το ταμπάσκο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το κοτόπουλο σε σακούλα τροφίμων, το περιχύνουμε με τη μαρινάδα μας και το κλείνουμε. Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ανακινώντας το σακουλάκι κατά διαστήματα. Ύστερα στραγγίζουμε το κοτόπουλο και βάζουμε τη μαρινάδα να βράσει σε ένα κατσαρολάκι. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και αφού έχει πάρει μερικές βράσεις η μαρινάδα και έχει στύψει ελαφρώς περιχύνουμε πάλι το κοτόπουλο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα και να καραμελώσει.

empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Πέννες με σπανάκι, λουκάνικο και καρυδόψιχα

Πέννες συνδυασμένς με υλικά που θα δώσουν ξεχωριστή νότα στο πιάτο σας.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Βάση από πίτσα χωρίς γλουτένη

Πανεύκολη ζύμη πίτσας.
empty alt

Βίδες με μπακαλιάρο και ελιές καλαμών

Ψάρι με ζυμαρικά είναι η πρωτότυπη γεύση που θα σας ξαφνιάσει.
empty alt

Κέικ με μπανάνα

Κέικ με πλούσια γεύση μπανάνας, ιδιαίτερο και λίγο χρονοβόρο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
empty alt

Κροκέτες πατάτας

Το σνακ που όλοι θα λατρέψουν σε πάρτι, συγκεντρώσεις και όχι μόνο...
empty alt

Πουγκάκια γαλοπούλας με φιλαδέλφεια και μπιέτολα

Δέστε μέσα σε φυλλο κρούστας, ζουμερά κομμάτια γαλοπούλας. 
Back To Top