Μέτρια   Μερίδες : 5   12.31-15.00  

Γευστικά μπουτάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα. Δοκιμάστε το και στα κάρβουνα. 

Υλικά:

10 μπουτάκια κοτόπουλο

½ φλ. μέλι

½ φλ. μουστάρδα Dijon

2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

3 κ.σ. χυμός λεμονιού

2 κ.σ. ελαιόλαδο

4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. ταμπάσκο

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ φτιάχνουμε τη μαρινάδα, βάζουμε μέσα το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, το ταμπάσκο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το κοτόπουλο σε σακούλα τροφίμων, το περιχύνουμε με τη μαρινάδα μας και το κλείνουμε. Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ανακινώντας το σακουλάκι κατά διαστήματα. Ύστερα στραγγίζουμε το κοτόπουλο και βάζουμε τη μαρινάδα να βράσει σε ένα κατσαρολάκι. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και αφού έχει πάρει μερικές βράσεις η μαρινάδα και έχει στύψει ελαφρώς περιχύνουμε πάλι το κοτόπουλο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα και να καραμελώσει.

empty alt

Τούρτα με καρότα, μήλα και ανανά

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απογειώσετε τα καρότα, το μήλο και τον ανανά.
empty alt

Πέννες με ραγού μοσχαράκι και μελιτζάνες

Ένα ολοκληρωμένο γεύμα με απλά υλικά από τη κουζίνα σας. 
empty alt

Πάστα φλώρα με ελαιόλαδο κρέμα από μήλο και φυστίκι

Η γλυκιά μας πάστα φλώρα μέσα σε φορμάκια.
empty alt

Cheesecake με λεμόνι χωρίς γλουτένη

Ένα γλυκό για να αποφύγετε τη γλουτένη.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Ρολό σε κρούστα από καλαμπόκι

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
empty alt

Βελουτέ από κολοκυθάκια

Τηγανιτά, βραστά... τώρα και σούπα βελουτέ.
Back To Top