Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Ποτέ το κοτόπουλο δε σκανδάλιζε τόσο σε γεύση! 

Υλικά:

12 μπουτάκια κοτόπουλου

Τριμμένη φρυγανιά

Μαϊντανός

Για τη μαρινάδα:

500 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι

50 γραμμ. ροκφόρ, λιωμένο καλά με πιρούνι

50 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα

1/2 κ.σ. τριμμένη φρέσκια τζίντζερ

1/2 κ.γ. τριμμένο κύμινο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (προαιρετικά)

1 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση καυτερή)

1 πρέζα ρίγανη

3 λεμόνια (κατά προτίμηση λάιμ), χυμός και ξύσμα

50 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ με καπάκι, αναμείξτε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας. Πλύνετε και σκουπίστε τα μπουτάκια με χαρτί κουζίνας. Βάλτε τα στη μαρινάδα και αφήστε τα στο ψυγείο για 8-12 ώρες (και από την προηγούμενη ημέρα, αν θέλετε), γυρίζοντάς τα δυο τρεις φορές κατά καιρούς. Απλώστε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί ή απλώς λαδώστε το. Βάλτε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα πιάτο. Όπως είναι τα μπουτάκια με τη μαρινάδα περάστε τα ένα-ένα από την τριμμένη φρυγανιά και στρώστε τα με τη σειρά στο ταψί. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20΄-30΄.

empty alt

Πάπια με σάλτσα πορτοκάλι

Πάπια με πορτοκάλι..συνδυασμός που απογειώνει τη γεύση. Τολμήστε το!
empty alt

Αχλάδια με σαφράν

Το αγαπημένο φρούτο μεταμορφώνεται εύκολα σε υπέροχο γλύκισμα.
empty alt

Μπανάνες siu tim tim

Οι μπανάνες έτσι όπως δεν τις έχουμε γευτεί ποτέ! 
empty alt

Spaghetti με θαλασσινά

Πανεύκολη μακαρονάδα με άρωμα θάλασσας.
empty alt

Μανιτάρια με πατάτες στο φούρνο

Το σπίτι θα μοσχομυρίσει με τις μυρωδιές που θα αναδυθούν. 
empty alt

Πέννες Pulcinella

Πέννες με απλά υλικά αλλά έξυπνα συνδυασμένα μπορούν να ξαφνιάσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Ριζότο με παντζάρια και κρέμα από gorgonzola

Ενα ριζότο με έντονο χρωμα απο παντζάρι και πλούσιο γεύση από  gorgonzola.
empty alt

Σαρδέλα σαν σαβόρο

Μια διαφορετική συνταγή για τις σαρδέλες που μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πιάτο.
Back To Top