Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Εξωτική γεύση με κοτόπουλο και ανανά.

Υλικά:

½ κιλό στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και πέτσα, λεπτοκομμένο

2 κ.σ. κορν φλάουρ

4 κ.σ. ηλιέλαιο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 τζίντζερ κομμένο σε λωρίδες

1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1 φρέσκο ανανά ξεφλουδισμένο χωρίς το κέντρο και κομμένο σε κύβους

2 κ.σ. σάλτσα σόγια

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, το άσπρο μέρος ολόκληρο, το πράσινο κομμένο σε φέτες

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε τις φέτες κοτόπουλου στο κορν φλάουρ και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Βγάζουμε και κρατάμε στην άκρη στη ζέστη. Ξαναζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε το φρέσκο ανανά μαζί με ½ φλιτζάνι νερό. Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας και ξαναβάζουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

empty alt

Σαλάτα με ψητά λαχανικά και παρμεζάνα

Ενα εντυπωσιακό πιάτο που μπορεί να σταθεί και ως σαλάτα και ως ορεκτικό.
empty alt

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.
empty alt

Lemon curd

Αυτό το γλυκό το χρωστάμε στους Αγγλούς οι οποίοι θεωρούν τα λεμόνια πολύτιμα αφού δεν ευδοκιμούσαν στο νησί τους.
empty alt

Κεφτεδάκια από λάχανο και τυρί

Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα κεφτεδάκια πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε την παραπάνω συνταγή.
empty alt

Σούπα με κάρυ

Προσέξτε τη διατροφή σας φτιάχνοντας ελαφριές και νόστιμες σούπες. Συνοδεύστε τη σούπα κάρυ με βρασμένα λαχανικά και 2 κριτσίνια και έχετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα. 
empty alt

Σολομός μαριναρισμένος στο φούρνο

Εντυπωσιακό και διαφορετικό πιάτο με υπέροχη γεύση.
empty alt

Μύδια με αμύγδαλα

Το πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.
empty alt

Panzanella

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.
Back To Top