Μέτρια   Μερίδες : 10   10.01-12.30  

Σπιτικά, τραγανά κρακεράκια τυριού, το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. 

Υλικά:

1 φλιτζάνι αλεύρι

2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο (κατά προτίμηση πικάντικο)

2 κ.σ. βούτυρο

½ κ.γ. αλάτι

4 κ.σ. γάλα

1 ασπράδι αυγού

Λίγο χοντρό αλάτι

Λίγος γλυκάνισος

Οδηγίες:

Βάζουμε μέσα στο μίξερ το αλεύρι, το τυρί, το βούτυρο και το αλάτι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά σταματώντας κάθε τόσο ώστε το μείγμα να κάνει χοντρά τρίμματα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η ζύμη να μαζεύεται σε μπάλα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπαλίτσες, τις τυλίγουμε με μεμβράνη και τις φυλάμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξουν. Παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε τις ζύμες σε χοντρό φύλλο και τις κόβουμε σε κρακεράκια σε τετράγωνο ή στρογγυλό σχήμα ανάλογα με το κουπ πατ που έχουμε. Παίρνουμε ένα ξυλάκι και κάνουμε μικρές τρύπες στην επιφάνειά τους. Στρώνουμε τα κρακεράκια επάνω σε ταψί με λαδόκολλα και αν θέλουμε τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού και τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι ή και γλυκάνισο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποθηκεύουμε σε τάπερ αεροστεγώς.

empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Γεμιστή πατάτα με θαλασσινά

Η πατάτα αποκτά την αίγλη και την γεύση που της αξίζει με θαλασσινά.
empty alt

Ερωτικές μπουκιές

Όταν το μέλι, το ανθόνερο και η καρυδόψυχα τυναντούν το σουσάμι.
empty alt

Ρολάκια από μαρούλι με τυρί Gorgonzola και καρυδόψιχα

Διαφορετικά ντολμαδάκια με φύλλα μαρουλιού.
empty alt

Μύδια με αμύγδαλα

Το πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.
empty alt

Φιλέτο με πιπέρι πράσινο

Μια πρωτότυπη συνταγή με πιπέρια που δίνουν μια ιδιαίτερη σπιρτάδα στο κρέας.
empty alt

Λαζάνια με ραγού από αρνί

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία μερίδα λαζάνια φτιαγμένα με πλούσιο ραγού από αρνί, λαχανικά και τυριά;
empty alt

Σάλτσα αγιολί

Μία σάλτσα που συνοδεύει εξαιρετικά το ψάρι και τα λευκά κρέατα.
Back To Top