Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ένα γλύκισμα που τρώγεται με το κουτάλι - το μεγάλο!.

Υλικά:

½ λίτρο γάλα

6 κρόκοι αυγών

120 γρ. ζάχαρη

ξύσμα από 1 λεμόνι ή 1 στικ βανίλια

75 γρ. αλεύρι μαλακό

Οδηγίες:

Σε μπεν μαρί βράζουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού ή τη βανίλια. Ταυτόχρονα χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε ύστερα όλο το αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα χτυπώντας πάντα σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος ρίχνουμε όλο το μείγμα μέσα στο κατσαρολάκι στο μπεν μαρί και ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου πήξει. Ύστερα αφήνουμε να κρυώσει.

empty alt

Κους κους με λαχανικά και μύδια

Ένα ιδιαίτερο φαγητό που θα σας εντυπωσιάσει.
empty alt

Φιογκάκια με ανθότυρο, μελιτζάνα και κολοκύθια

Δέστε τον πιο τέλειο φιόγκο της κουζίνας μαζί με κολοκυθάκια και μελιτζάνα.
empty alt

Σαλιγκάρια a la vigneronne

Οσοι τα αγαπούν είναι φανατικοί και αυτή η εκδοχή σίγουρα θα τους εκπλήξει.
empty alt

Φοκάτσια jenovese

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Σκαλοπίνια με ροζ πιπέρι

Ιδιαίτερη γευστική πρόταση που θα δώσει διαφορετική όψη στο τραπέζι σας.
empty alt

Βινεγκρέτ μουστάρδας

Φτιάξτε σπιτική σάλτσα βινεγκρέτ μουστάρδας και θα είστε περήφανοι για το αποτέλεσμα.
empty alt

Μπανάνες siu tim tim

Οι μπανάνες έτσι όπως δεν τις έχουμε γευτεί ποτέ! 
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με πεπεροντσίνο

Εύκολη συνταγή με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.
Back To Top