Κρέμα Patisieé

201     

Κρέμα Patisieé

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  3μμ-6:30μμ
ΑλεύριΑυγόΒανίλιαΓάλαΖάχαρη

Υλικά

½ λίτρο γάλα

6 κρόκοι αυγών

120 γρ. ζάχαρη

ξύσμα από 1 λεμόνι ή 1 στικ βανίλια

75 γρ. αλεύρι μαλακό

Οδηγίες

Σε μπεν μαρί βράζουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού ή τη βανίλια. Ταυτόχρονα χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε ύστερα όλο το αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα χτυπώντας πάντα σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος ρίχνουμε όλο το μείγμα μέσα στο κατσαρολάκι στο μπεν μαρί και ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου πήξει. Ύστερα αφήνουμε να κρυώσει.