Εύκολη   Μερίδες : 8   12.31-15.00  

Ένας πεντανόστιμος μεζές για όλες τις ώρες, κάντε παραλλαγές προσθέτοντας τυρί τριμμένο στη γέμιση ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας. 

Υλικά:

8 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

6 παξιμάδια τριμμένα

3-4 φιλέτα αντζούγια

3 αυγά

30 ml ξύδι

2 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε τα φιλέτα αντζούγιας και τα πολτοποιούμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν όλα τα υγρά. Ρίχνουμε ύστερα το ξύδι και αφήνουμε να εξατμιστεί. Παίρνουμε όλο το μείγμα, το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα τριμμένα παξιμάδια, τις αντζούγιες, τα αυγά, το μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Τα πιέζουμε ελαφρώς και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

empty alt

Τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα: γρήγορη αλλά νόστιμη σαλάτα για το τραπέζι σας.
empty alt

Ραγού κρέατος για μακαρόνια

Συνδυασμός χοιρινού και μοσχάρι με μακαρόνια σε γεύση που θα ξαφνιάσει.
empty alt

Καναπεδάκια με αχλάδι και γκοργκονζόλα

Να πως τα αχλάδια παίρνουν την θέση του ορεκτικού στο τραπέζι σας.
empty alt

Φωλιές του έρωτα από κανταϊφι με παγωτό καϊμάκι

Η απόλαυση φωλιάζει σε ένα γλυκό με κανταϊφι και παγωτό.
empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Μπακαλιάρος με ελιές και ντομάτα

Ένα πιάτο με χαμηλά λιπαρά αλλά πλούσια γεύση.
empty alt

Ταλιατέλες με βασιλικό

Σουρώστε τα ζυμαρικά και αφήστε τη σάλτσα να «δέσει» το όνειρο. 
Back To Top