Μέτρια   Μερίδες : 10   10.01-12.30  

Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ιδανικό και πεντανόστιμο σνακ για το σχολείο.

Υλικά:

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

2 κ.σ. γάλα χλιαρό

1 κ. σ. βούτυρο

80 γρ. τυρί της αρεσκείας σας

2 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά (βασιλικό, μαϊντανό)

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. μέλι

1 ποτήρι νερό

Οδηγίες:

Βάζουμε τη μαγιά σε ένα μπολάκι μαζί με 2 κουταλιές  χλιαρό νερό και αφήνουμε για 15-20 λεπτά να φουσκώσει. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία μπασίνα και προσθέτουμε και το μείγμα με τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή αλεύρι ώστε η ζύμη μας να έχει την κατάλληλη υφή και να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε το μπολ με μία βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε για μία ώρα σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Τοποθετούμε ύστερα τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβουμε σε λωρίδες, όχι πολύ λεπτές. Τις στρίβουμε σαν πλεξίδες και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα.

empty alt

Φοκάτσια

Το ιταλικό ψωμί με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό στο φούρνο

Ένα λαχταριστό πιάτο που θα σας ανοίξει την όρεξη!
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και καλαμάρια

Και θαλασσινά και ζυμαρικά σε ένα!
empty alt

Μελιτζάνες με κουκουνάρι και σταφίδες

Ορεκτικό με την γεύση του συνδυασμού κουκουναριών και σταφίδας.
empty alt

Τιραμισού

Κλασική ιταλική συνταγή που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.
empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Brownie με μαύρα φασόλια και σοκολάτα

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.
empty alt

Μπισκότα με μπαχαρικά

Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο συνυπάρχουν σε ένα τραγανό σνακ.
Back To Top