Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Το σνακ που όλοι θα λατρέψουν σε πάρτι, συγκεντρώσεις και όχι μόνο...

Υλικά:

1 κιλό πατάτες

50 γρ. γραβιέρα τριμμένη

4 αυγά

125 γρ. mozzarella κομμένη τετραγωνάκια

100 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Μοσχοκάρυδο

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλάτι

Πιπέρι

Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βράζουμε και τις πλάθουμε να γίνουν πουρές. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το αυγό, τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι, πλάθουμε σε μπαλάκια, βάζουμε μέσα το κομμάτι από τη mozzarella και τα περνάμε στο αλεύρι, μετά στο αυγό και μετά στη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τις κροκέτες όχι σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστές.

empty alt

Ψωμί με γεύση mediterranean

Μια διαφορετική γευστική πρόταση για το ψωμί.
empty alt

Μακαρόνια με άρωμα από θάλασσα

Αρωματική μακαρονάδα με γαύρο και αυγοτάραχο.
empty alt

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα από ελιές

Η μαγεία της μαγειρικής βρίσκεται στο «πάντρεμα» ετερόκλιτων υλικών. 
empty alt

Σαλάτα μελιτζάνας

Μια διαφορετική πρόταση για το δημοφιλές λαχανικό που μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό ορεκτικό.
empty alt

Κέικ με μπανάνα

Κέικ με πλούσια γεύση μπανάνας, ιδιαίτερο και λίγο χρονοβόρο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Φιλέτο τόνου με κρύα «πεπερονάδα»

Αυτή η επιλογή ξεφεύγει από τις συνηθισμένες συνταγές του τόνου.
empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
Back To Top