Μέτρια   Μερίδες : 12   18.31-21.00  

Δοκιμάστε να φτιάξετε αλμυρά κρουασανάκια με μελιτζάνα για ένα διαφορετικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.

Υλικά:

  • 1 φύλλο σφολιάτα vegetarian χωρίς βούτυρο
  • 300 γρ. μελιτζάνες κομμένες τετραγωνάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτα
  • Λίγο κύμινο
  • 2-3 φύλλα βασιλικό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο. Ρίχνουμε μέσα τα τετραγωνάκια της μελιτζάνας και τα σοτάρουμε. Βάζουμε ύστερα αλάτι και τον πελτέ ντομάτας. Σκεπάζουμε, προσθέτουμε το βασιλικό και αφήνουμε να βράσουν και να πάρουν γεύση. Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε να κρυώσει. Παίρνουμε τη σφολιάτα, την ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα και τη  μοιράζουμε σε 12 τρίγωνα όπως ένα ρολόι. Βάζουμε λίγο από τη γέμιση σε κάθε τρίγωνο και ρολάρουμε όπως κάνουμε τα κρουασάν. Απλώνουμε τα κρουασάν σε ένα ταψί με αντικολλητκό χαρτί, τα αλείφουμε με λίγο ασπράδι και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά και κρύα.

empty alt

Bucatini με μπαρμπούνι

Φανταστική και πανεύκολη συνταγή με μπαρμπούνι
empty alt

Παστίτσιο με κοτόπουλο

Ελαφρύ και αλλιώτικο παστίτσιο με κοτόπουλο.
empty alt

Γεμιστή πατάτα με θαλασσινά

Η πατάτα αποκτά την αίγλη και την γεύση που της αξίζει με θαλασσινά.
empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Κοτόπουλο με σκόρδο

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ισπανικής κουζίνας.
empty alt

Σούπα ρεβίθια

Σούπα ρεβίθια, διαχρονική και πεντανόστιμη.
empty alt

Crostini από λάδι με μους από λάχανο και mozzarella

Φέρτε κοντά το λάχανο και τη μοτσαρέλα και δε θα πιστεύετε τη γεύση.
empty alt

Linguine με μανιτάρια porcini

Tagliolini με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας για ένα φίνο πιάτο.
Back To Top