Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Βάλτε τα μανιτάρια ανάμεσα σε λαζάνια και εντυπωσιάστε. 

Υλικά:

400 γρ. μανιτάρια Champignon άσπρα και καφέ λεπτοκομμένα και τριμμένα

2 πράσες λεπτοκομμένες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 κ.σ. αλεύρι

300 γρ. γάλα 1,5%

Αλάτι

Πιπέρι

1 πρέζα ρίγανη

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

6 ντομάτες κομμένες κυβάκια

10 φύλλα Λαζάνια προβρασμένα

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις πράσες να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους. Ύστερα ρίχνουμε το αλεύρι, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα που το έχουμε ζεστάνει πριν. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τη ρίγανη. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες, αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ακόμα και τελειώνουμε με την παρμεζάνα. Σε ένα ταψί απλώνουμε τα ζυμαρικά, μία στρώση από τη σάλτσα και συνεχίζουμε τις ίδιες στρώσεις. Τελειώνουμε με τη σάλτσα. Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι η σάλτσα να γκρατιναριστεί.

empty alt

Χοιρινό με μανιτάρια

Απρόσμενοι συνδυασμοί υλικών δημιουργούν ένα εξωτικό πιάτο.
empty alt

Μπανάνες siu tim tim

Οι μπανάνες έτσι όπως δεν τις έχουμε γευτεί ποτέ! 
empty alt

Πικάντικη «Ελληνική πίτσα» με μελιτζάνα

Παραγγείλτε την πιο made in Greece πίτσα που φτιάξατε ποτέ! 
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Χρωματιστά ζελεδάκια φρούτων

Αυτά τα ζελεδάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
empty alt

Πάστα φλώρα με ελαιόλαδο κρέμα από μήλο και φυστίκι

Η γλυκιά μας πάστα φλώρα μέσα σε φορμάκια.
empty alt

Τορτελίνι ογκρατέν

Πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο σκέτος πειρασμός που αξίζει να το δοκιμάσετε.
empty alt

Σαλάτα με ψητά λαχανικά και παρμεζάνα

Ενα εντυπωσιακό πιάτο που μπορεί να σταθεί και ως σαλάτα και ως ορεκτικό.
Back To Top