Lemon curd

262     

Lemon curd

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  6
Ώρα μαγειρέματος
  3μμ-6:30μμ
ΑυγόΒανίλιαΖάχαρηΚόρν Φλάουρ

Υλικά

Φλοίδα και χυμό από 3 μεγάλα λεμόνια (το χυμό περασμένο στη σίτα)

3 αυγά ολόκληρα και 2 κρόκους

220 γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο

1 κ. γλυκού κορν φλάουρ

1 φακελάκι βανίλια

Οδηγίες

Σε ένα κατσαρολάκι σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις έχει λιώσει καλά ρίχνουμε μέσα τα αυγά που έχουμε χτυπήσει για ομελέτα, το χυμό λεμονιού και τη φλοίδα τριμμένη. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια, πάντα ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά και προσέχοντας να μη κόψει. Είναι έτοιμο μόλις ξεκινάει να γίνεται κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περνάμε από πολύ ψιλή σίτα και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σαν γέμιση σε μπισκότα, σε πάστα φλώρα ή όπου αλλού προτιμάμε.