Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Η κανέλα δίνει το άρωμά της στο χοιρινό και απογειώνεται η γεύση του.

Υλικά:

1 λαιμό χοιρινό 800 γρ.

1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο

Το ζεστ από 1 λεμόνι

1 κ.γ. κανέλα

1 ποτήρι λευκό κρασί

½ λίτρο ζωμό βοδινό

1 κ.γ. κορν φλάουρ

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το λαιμό από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ζεστ από το λεμόνι, την κανέλα και ύστερα από 3 -4 λεπτά σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγά σιγά το ζωμό. Αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά με 1 ώρα. Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε από την κατσαρόλα και κρατάμε στη ζέστη. Σουρώνουμε τη σάλτσα, τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και την πήγουμε με το κορν φλάουρ. Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και γαρνίρουμε με τη σάλτσα.

empty alt

Καλαμάρια γεμιστά

Καλαμαράκια που συνδυάζονται με αυγό και καταρρίπτουν το μύθο περί …ασυμβατότητας.
empty alt

Κενέλ από ρεβίθια με σάλτσα γιαούρτι και ταχίνι

Φανταστικά κενέλ από ρεβίθια για τους πιο απαιτητικούς φίλους της γαστρονομίας.
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
empty alt

Κρέμα καραμελέ

Το κλασικό γαλλικό γλυκό που η γεύση του έχει κερδίσει οπαδούς σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Πικάντικη σούπα με κολοκύθα

Ακαταμάχητη γεύση για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
empty alt

Γαρίδες με πολύχρωμες πιπεριές

Οι αγαπημένες γαρίδες δένουν υπέροχα με τις πιπεριές και τα ζυμαρικά που προτιμάτε.
empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
Back To Top