Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Η κανέλα δίνει το άρωμά της στο χοιρινό και απογειώνεται η γεύση του.

Υλικά:

1 λαιμό χοιρινό 800 γρ.

1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο

Το ζεστ από 1 λεμόνι

1 κ.γ. κανέλα

1 ποτήρι λευκό κρασί

½ λίτρο ζωμό βοδινό

1 κ.γ. κορν φλάουρ

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το λαιμό από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ζεστ από το λεμόνι, την κανέλα και ύστερα από 3 -4 λεπτά σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγά σιγά το ζωμό. Αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά με 1 ώρα. Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε από την κατσαρόλα και κρατάμε στη ζέστη. Σουρώνουμε τη σάλτσα, τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και την πήγουμε με το κορν φλάουρ. Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και γαρνίρουμε με τη σάλτσα.

empty alt

Σάλτσα καυτερή

Ιδανική για εσάς που λατρεύετε τις πικάντικες γεύσεις.
empty alt

Κέικ με μπανάνα

Κέικ με πλούσια γεύση μπανάνας, ιδιαίτερο και λίγο χρονοβόρο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
empty alt

CANEDERLI (Κεφτεδάκια από ψωμί και σπανάκι)

Ένα πρωτότυπο ορεκτικό για μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Σολομός με αμύγδαλα, ντοματίνια και μέντα

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.
empty alt

Παπαρδέλες με ραγού από αρνί

Εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο για τους λάτρεις της μακαρονάδας.
empty alt

Κανελόνια πασχαλινά

Μία εύκολη συνταγή για γεμιστά κανελόνια. Φτιάξτε το για πρώτο ή και για κυρίως πιάτο.
empty alt

Φιλέτο από μπακαλιάρο με φινόκιο, ελιές και δεντρολίβανο

Γίνεται μπακαλιάρος με... καφέ espresso; Γίνεται και είναι νοστιμότατο.
empty alt

Πίτα με φακές και μανιτάρια porcini

Πρωτότυπη συνταγή που θα σας δώσει ενέργεια αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά!
Back To Top