Μέτρια   Μερίδες : 3   15.01-18.30  

Στριφογυρίστε το πιρούνι μέσα στα ζυμαρικά και πιάστε μια λαχταριστή μπουκιά. 

Υλικά

300 γρ. λινγκουίνι

50 γρ. porcini (ξερά μανιτάρια) (τα μουσκεύουμε σε νερό να μαλακώσουν)

16 γαρίδες καθαρισμένες

100 γρ. σάλτσα ντομάτα

100 γρ. φρέσκια ντομάτα κομμένη καρέ

100 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. κονιάκ

2 κλωνάρια δεντρολίβανο

50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

50 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

50 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη σάλτσα ντομάτα και το δεντρολίβανο και αφήνουμε να ρεντουίρει για περίπου 8 λεπτά. Ύστερα ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και τη ντομάτα καρέ και αφήνουμε 5 - 6 λεπτά περίπου να πάρουν βράση. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, όσο χρειάζεται. Βγάζουμε από τη σάλτσα τα κλωνάρια δεντρολίβανο. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα Linguine, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά ώστε να δέσει η σάλτσα με τα μακαρόνια και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω λίγο φρέσκο μαϊντανό.

empty alt

Πιπερονάτα

Άλλη μια επιλογή για να απολάσετε τις αγαπημένες πιπεριές με πλούσια γεύση.
empty alt

Κοτόπουλο τηγανητό με ανανά

Εξωτική γεύση με κοτόπουλο και ανανά.
empty alt

Αλμυρό πανετόνε

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.
empty alt

Χταπόδι κοκκινιστό

Μεζές ιδανικός  για να συνοδεύσει το τραπέζι της παρέας.
empty alt

Φοκάτσια

Το ιταλικό ψωμί με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Spaghetti με θαλασσινά

Πανεύκολη μακαρονάδα με άρωμα θάλασσας.
empty alt

Πίτσα light με λαχανικά

Ένα άκρως λαχταριστό πιάτο που τρώγεται καυτό ή κρύο ακόμη και για πρωινό.
empty alt

Τορτελίνι ογκρατέν

Πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο σκέτος πειρασμός που αξίζει να το δοκιμάσετε.
Back To Top