Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ο πετυχημένος συνδυασμός κρέατος και λαχανικού σε αυτό το πιάτο

Υλικά:

8 λουκάνικα

2 μελιτζάνες

250 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας

50 γρ. αλεύρι

50 γρ. φρυγανιά τριμμένη

6 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C. Κόβουμε τις μελιτζάνες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε σε χοντρές φέτες. Αλατίζουμε και τις αλευρώνουμε ελαφρά. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε ελαφρά τις φέτες μελιτζάνας για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι. Βάζουμε τα λουκάνικα να ροδίσουν για 5 λεπτά στο τηγάνι γυρίζοντάς τα. Τα κόβουμε κατά μήκος στα δύο. Βάζουμε μισό λουκάνικο επάνω σε κάθε φέτα μελιτζάνας και το τυλίγουμε αυτή. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Αφήνουμε να γκρατιναριστούν για 10 λεπτά στο φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Πίτσα light με λαχανικά

Ένα άκρως λαχταριστό πιάτο που τρώγεται καυτό ή κρύο ακόμη και για πρωινό.
empty alt

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις
empty alt

Γαρίδες με πολύχρωμες πιπεριές

Οι αγαπημένες γαρίδες δένουν υπέροχα με τις πιπεριές και τα ζυμαρικά που προτιμάτε.
empty alt

Σαλάτα με κάστανα, τυρί (Ελληνικό) και μανιτάρια

Τα δώρα της χειμωνιάτικης φύσης σε ένα πιάτο.
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Μελιτζανοσαλάτα

Αλλη μια επιλογή για τους λάτρεις της μελιτζάνας.
empty alt

Τούρτα με ανανά

Μέσα και έξω από την τούρτα, υπερτερεί ο ανανάς.
empty alt

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
Back To Top