Εύκολη   Μερίδες : 10   10.01-12.30  

Ένα οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου.

Υλικά:

120 γρ. αλεύρι από ρεβίθια

40 γρ. αλεύρι από ρύζι

40 γρ. σουσάμι

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη

200 γρ. κρεμμύδι κόκκινο κομμένο τετραγωνάκια

5 μικρά κολοκυθάκια με το λουλούδι τους κομμένα σε ροδέλες

Λίγο μπούκοβο ή πεπεροντσίνο

Αλάτι

Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

200 γρ. νερό ανθρακούχο ή σόδα

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2 άλευρα μαζί με το σουσάμι, το μπέκιν, το μπούκοβο και το αλάτι. Ρίχνουμε μέσα και τη σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα κουρκούτι. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Το χωρίζουμε στη μέση και στο ένα προσθέτουμε το κρεμμύδι και στο άλλο τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε να τηγανίζουμε όχι σε πολύ καυτό λάδι ώστε να μην καούν τα λαχανικά. Τηγανίζουμε βάζοντας με ένα κουτάλι από τα 2 διαφορετικά μείγματα κάθε φορά. Μόλις ροδοκοκκινίσουν είναι έτοιμα. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστά και κρύα.

empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Tramezzini

Το club sandwich αλλιώς...Πολύ νόστιμα σάντουιτς ιδανικά για παιδικό πάρτι, μπουφέ, σνακ, πικ νικ.
empty alt

Chicken pie

Κλείστε το νοστιμότατο κοτόπουλο μέσα σε δυο φύλλα κουρού.
empty alt

Μπουκίτσες από ρεβίθια και κουκουνάρι

Το θρεπτικό ρεβύθι συναντά τα κουκουνάρια, το κεφαλοτύρι και το αυγό.
empty alt

Μους με καφέ και καρύδια

Ένα "δυναμικό" μους όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα καρύδια.
empty alt

Ψαρονέφρι με θυμάρι

Με ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας δημιουργείτε ένα υπέροχο πιάτο.
empty alt

Ριζότο με σαμπάνια και σολομό

Γεύση μεθυστική και ξεχωριστή σε ένα ριζότο που τολμά να συνδυάσει τη σαμπάνια με το σολομό.
empty alt

Αλμυρό πανετόνε

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.
Back To Top