Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Διαφορετικοί λουκουμάδες για ένα απρόσμενο ορεκτικό.

Υλικά:

8 μελιτζάνες χωρίς σπόρους, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια

1κ.σ. αλάτι χοντρό

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

400 ml μπύρα

1 κ.σ. πάπρικα καυτερή

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

½ ποτήρι ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι

Οδηγίες:

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα κυβάκια μελιτζάνας με το χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά πιέζοντάς τα με τα χέρια μας. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη μπύρα, την πάπρικα και λίγο αλάτι. Ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες αφού τις έχουμε ξεπλύνει καλά από το αλάτι και τις έχουμε σουρώσει. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Σε ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο καυτό ελαιόλαδο ρίχνουμε με ένα κουτάλι μπάλες από το μείγμα και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες ώστε να ροδίσουν καλά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε να στραγγίξουν από το λάδι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

empty alt

Σέλινο του κηπουρού

Ζυμαρικά σε ένα γευστικό και απολαυστικό πιάτο.
empty alt

Σαλάτα με ζυμαρικά

Ενα πιάτο που μπορεί να λειτουργήσει ως σαλάτα αλλά και ώς κυρίως.
empty alt

Χοιρινά φιλέτα με σάλτσα

Εξωτικό εντυπωσιακό και γευστικό πιάτο.
empty alt

Ριζότο primavera (ανοιξιάτικο)

Απρόσμενος συνδυασμός θαλασσινών και φρούτων προσφέρει μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Τιμπάλ μελιτζάνας

Εντυπωσιακό τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη γεύση.
empty alt

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Μία πανεύκολη και γεμάτη γεύση barbeque sauce που θα κάνει το κρέας σας εξαιρετικά νόστιμο. 
empty alt

Ρολάκια από μαρούλι με τυρί Gorgonzola και καρυδόψιχα

Διαφορετικά ντολμαδάκια με φύλλα μαρουλιού.
empty alt

Πέννες με καρύδια

Πασπαλίστε τις πέννες με παρμεζάνα και αφήστε τα υπόλοιπα να εξελιχθούν μόνα τους. 
Back To Top