Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Το σπίτι θα μοσχομυρίσει με τις μυρωδιές που θα αναδυθούν. 

Υλικά:

400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε χοντρέ λωρίδες

5 πατάτες κομμένες για φούρνο μαριναρισμένες με λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο

Για τη μαρινάτα

50 γρ. σόγια σως

2 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

1 κ.σ. κάπαρη

1 σφηνάκι κόκκινο κρασί

1 κ.σ. κουρκουμά

1 κ.σ. πάπρικα

Χυμό από μισό λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα τα μανιτάρια κομμένα και ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάτα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα. Ύστερα απλώνουμε σε ένα ταψί τα μανιτάρια μαζί με το ζουμί από τη μαρινάτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά περίπου ώσπου να "πιεί" σχεδόν τελείως το ζουμί. Σερβίρουμε με ψητές πατάτες φούρνου.

empty alt

Ριζότο primavera (ανοιξιάτικο)

Απρόσμενος συνδυασμός θαλασσινών και φρούτων προσφέρει μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Ριζότο alla parmezana

Αυτή η συνταγή είναι η βάση για όλα τα ριζότο.
empty alt

Μπουσκέτες με κοτόπουλο και αβοκάντο

Μόλις κόψετε το αβοκάντο θα ανυπομονείτε να το γευτείτε μαζί με ζουμερό κοτόπουλο.
empty alt

Πύργος από φέτες ψωμί με γαύρο και σάλτσα από ντομάτα

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.
empty alt

Ορτύκια σοτέ με πιλάφι σε μυρωδάτη σάλτσα

Κυνηγήστε την απόλαυση με μια πρωτότυπη και δυνατή γεύση.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Ριζότο με τόνο και wasabi

Γεύση από Ιαπωνία δια μέσω Ιταλίας σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
Back To Top