Mattonella (τουβλάκι) από σοκολάτα

110     

Mattonella (τουβλάκι) από σοκολάτα

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  6
Ώρα μαγειρέματος
  3μμ-6:30μμ
Κρέμα γάλακτοςΦουντούκι

Υλικά

400 γρ. σοκολάτα gianduia (γέμιση με πάστα από φουντούκι)

400 γρ. κρέμα γάλακτος

φουντούκι καβουρδισμένο τριμμένο

Για τη σάλτσα

350 γρ. κρέμα γάλακτος

3 – 4 κ.σ. νες καφέ

1 σφηνάκι tia maria

Οδηγίες

Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Μόλις παγώσει, χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να φουσκώσει. Μετά ρίχνουμε τα μισά φουντούκια και ανακατεύουμε με το χέρι. Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα, βάζουμε μεμβράνη και ρίχνουμε τα υπόλοιπα φουντούκια κάνοντας μια στρώση. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με τη σοκολάτα. Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και το κρατάμε στο ψυγείο. Τη στιγμή του σερβιρίσματος, κόβουμε σε φέτες και περιχύνουμε με μία salsa.

Για την σάλτσα

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τον καφέ, το λικέρ και αφήνουμε να ρεντουΐρει 1/3. Γαρνίρουμε τη φέτα με τη salsa.