Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Αλλη μια επιλογή για τους λάτρεις της μελιτζάνας.

Υλικά:

2 μελιτζάνες μέτριες (η μία στη σχάρα, η άλλη στο φούρνο)

1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη στο φούρνο χωρίς τα σπόρια και τη φλοίδα, ψιλοκομμένη

15 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

60 γρ. καρύδια ψημένα στο φούρνο

12 γρ. σκόρδο

110 γρ. μηλόξυδο ή ξύδι λευκό καλής ποιότητας

Αλάτι

Πιπέρι

330 γρ. ελαιόλαδο

5 γρ. βασιλικό ψιλοκομμένο

5 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Μετά ρίχνουμε μέσα το λάδι (κορδόνι) ώστε να φτιάξουμε μια βινεγκρέτ. Βάζουμε τη 1 μελιτζάνα στο φούρνο και τη 1 στη σχάρα, αφού προηγουμένως τις έχουμε τρυπήσει με ένα πιρούνι. Μόλις ψηθούν τις ανοίγουμε, αδειάζουμε τη σάρκα και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα περιττά υγρά. Ακολούθως, τις τοπιθετούμε στο πάγκο και αρχίζουμε να τις κοπανάμε με το μαχαίρι, προσθέτουμε την πιπεριά, τα αρωματικά, λίγο από τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε από αλάτι, πιπέρι και οξύτητα και προσθέτουμε τα καρύδια. Ανακατεύουμε και φυλάμε σε vacuum μέχρι και δύο μέρες στο ψυγείο μας.

empty alt

Σαλάτα από κοτόπουλο

Κλασική και πεντανόστιμη σαλάτα.
empty alt

Tagliolini rosa antico

Μεθυστική γεύση σε ένα χρωματιστό πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με ακτινίδια και πορτοκάλια

Μια αναπάντεχη συνάντηση με happy end. 
empty alt

Ριζότο με σόγια

Το ρύζι κάνει την ανατροπή και συνδυάζεται αρμονικά με τη σόγια.
empty alt

Σαλάτα με μήλα και δαμάσκηνα

Τα φρούτα δίνουν χρώμα και διαφορετική γεύση στην σαλάτα σας.
empty alt

Φριτέλες του καρναβαλιού

Η λιχουδιά που έχει την τιμητική της στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά παίρνει θέση στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Σπαγγέτι all’ Amatriciana

Τα μακαρόνια με την ακαταμάχητη γεύση απλών αλλά λαχταριστών υλικών.
empty alt

Ριζότο alla carbonara

Αυτή η συνταγή είναι για τους φανατικούς της ιταλικής κουζίνας. 
Back To Top