Εύκολη   Μερίδες : 2   10.01-12.30  

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.

Υλικά:

1 αυγό

1/3 φλιτζ. γάλα

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κοφτή κ.γ. ζάχαρη άχνη

Αλάτι, ίσα στη μύτη ενός μικρού κουταλιού

Αλεύρι

Λάδι για τηγάνισμα

Μέλι, χοντροκομμένα καρύδια, σουσάμι, κανέλα για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Χτυπήστε όλα μαζί τα υλικά χωρίς το αλεύρι. Προσθέσετε όσο αλεύρι χρειαστεί (λιγότερο από 1 φλ.) για να γίνει ένας χυλός όχι πολύ σφιχτός ούτε αραιός. Ζεστάνετε καλά το λάδι και ρίξτε κουταλιές από το χυλό μέσα. Οι τηγανίτες είναι έτοιμες μόλις έρθουν ροδισμένες στην επιφάνεια. Σερβίρετε τις τηγανίτες μελωμένες και πασπαλισμένες με καρύδια, κανέλα και σουσάμι. Τρώγονται ζεστές – θαυμάσιες για χειμωνιάτικες στιγμές…

empty alt

Κενέλ από τυρί quark και σάλτσα από φρούτα

Δε χρειάζεται να επισκεφτείτε το δάσος, υπάρχουν στο ψυγείο σας οπότε αξιοποιήστε τα.
empty alt

Κολοκυθόσουπα

Λαχταριστή και κρεμώδης κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα
empty alt

Γαρίδες με πολύχρωμες πιπεριές

Οι αγαπημένες γαρίδες δένουν υπέροχα με τις πιπεριές και τα ζυμαρικά που προτιμάτε.
empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Λαζάνια με μπεσαμέλ

Σε αυτά τα λαζάνια κανείς δεν μπορεί ν΄αντισταθεί και φυσικά γίνονται εύκολα και... εξαφανίζονται εξίσου εύκολα.
empty alt

Μπουκίτσες από ρεβίθια και κουκουνάρι

Το θρεπτικό ρεβύθι συναντά τα κουκουνάρια, το κεφαλοτύρι και το αυγό.
empty alt

Κροκέτα κοτόπουλο

Η διαφορετική γεύση του κοτόπουλου αναδυκνύεται με αυτή τη συνταγή
empty alt

Γαρίδες με σκόρδο

Το δημοφιλές θαλασσινό στην πιο απλή αλλά γευστική εκδοχή του.
Back To Top