Μέτρια   Μερίδες : 9   18.31-21.00  

Μανιτάρια και κάστανα μαζί με πυκνή μπεσαμέλ σε ένα τρομερό γευστικό συνδυασμό. 

Υλικά:

2 μεγάλα αυγά

100 γρ. αλεύρι

40 γρ. αλεύρι από κάστανο

350 γρ. γάλα πλήρες

6 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο

600 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

120 γρ. μανιτάρια Champignon de Paris

200 γρ. κάστανα ολόκληρα βρασμένα

1 φύλλο δάφνη

600 γρ. μπεσαμέλ

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε τις κρέπες. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι, προσθέτουμε τα 2 αλεύρια που έχουμε κοσκινίσει και σιγά σιγά το γάλα ώστε να έχουμε ένα μείγμα για να φτιάξουμε τις κρέπες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια λεπτοκομμένα. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα αυτό κρατάμε στην άκρη το ¼ και το υπόλοιπο το περνάμε στο μπλέντερ. Το μπλενταρισμένο μείγμα το ανακατεύουμε μαζί με τη μπεσαμέλ. Φτιάχνουμε τις κρέπες (βγαίνουν γύρω στα 8 – 9 κομμάτια). Σε ένα πυρέξ απλώνουμε μία στρώση κρέπες, μία στρώση σάλτσα, λίγα μανιτάρια από αυτά που έχουμε κρατήσει στην άκρη και λίγα κάστανα σπασμένα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Κλείνουμε με τα μανιτάρια και τα κάστα από πάνω. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.

empty alt

Ριζότο με αχλάδια και gorgonzola

Ριζότο συνδυασμένο με αχλάδι προσφέρει ένα διαφορετιό πιάτο στο τραπέζι, με ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Carne alla pizzaiola

Μία εύκολη ιταλική συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε αν έχετε μοσχαρίσιες μπριζόλες στο ψυγείο σας και ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο να τις μαγειρέψετε.
empty alt

Σαλάτα με καπνιστή ρέγγα

Έντονη και πικάντικη γεύση σε αυτή την ξεχωριστή σαλάτα που μπορεί να πάρει και το ρόλο του ορεκτικού.
empty alt

Κροκέτα κοτόπουλο

Η διαφορετική γεύση του κοτόπουλου αναδυκνύεται με αυτή τη συνταγή
empty alt

Μπισκότα langues de chat

Τα γαλλικά μπισκοτάκια μπορούν να συνοδεύσουν το παγωτό σας ή και τον καφέ σας.
empty alt

Καναπεδάκια με αχλάδι και γκοργκονζόλα

Να πως τα αχλάδια παίρνουν την θέση του ορεκτικού στο τραπέζι σας.
empty alt

Μπισκότα με άρωμα λεμόνι

Δώστε άρωμα και άφθονη γεύση στα μπισκότα σας.
empty alt

Κρέπες με κρέμα από αχλάδι, κανέλα και πορτοκάλι

Ανοίξτε το μάτι της κουζίνας και ρίξτε στο τηγάνι τα υλικά για την κρέπα.
Back To Top