Μέτρια   Μερίδες : 12   15.01-18.30  

Τα μίνι cheesecake αποτελούν ένα πολύ ωραίο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους στα παιδικά πάρτι.

Υλικά:

100 γρ. μπισκότα τύπου digestive

30 γρ. βούτυρο

400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια

100 γρ. ζάχαρη

Ζεστ από 1 λεμόνι

Λίγη βανίλια

2 αυγά

1 κ.γ. αλεύρι

40 γρ. γιαούρτι πλήρες

Μαρμελάδα από φράουλα ή φραγκοστάφυλο

12 χαρτάκια για μάφιν

Οδηγίες:

Για τη βάση

Κομματιάζουμε τα μπισκότα, τα περνάμε στο μίξερ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Μοιράζουμε το μείγμα στα 12 χαρτάκια, το πλακώνουμε πολύ καλά και βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς. Προσέχουμε να μη μαυρίσουν οι άκρες από τα χαρτάκια. Βγάζουμε από το φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.

Φτιάχνουμε τη γέμιση

Σε ένα μπολ δουλεύουμε πολύ καλά το Φιλαδέλφεια με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ζεστ λεμονιού και τη βανίλια. Σιγά σιγά βάζουμε τα 2 αυγά που έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου, στη συνέχεια το αλεύρι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ λίγο. Μοιράζουμε τη γέμιση στα φορμάκια. Από πάνω βάζουμε με ένα κουταλάκι λίγη μαρμελάδα. Βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.

empty alt

Βελουτέ από μπρόκολο

Το μπρόκολο σούπα για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Κανελόνια πασχαλινά

Μία εύκολη συνταγή για γεμιστά κανελόνια. Φτιάξτε το για πρώτο ή και για κυρίως πιάτο.
empty alt

Spring rolls με γαρίδες και λαχανικά

Υγιεινά spring rolls στο φούρνο, αν θέλετε να μεταφερθείτε για λίγο στις παραδόσεις της Κινέζικης κουζίνας.
empty alt

Τούρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι

Κακαό και πορτοκάλι ένας δυνατός συνδυασμός.
empty alt

Ριζότο με ρόδι

Ένα πιάτο γρήγορο, γλυκό και ξεχωριστό στη γεύση και το χρώμα.
empty alt

Ρύζι μαύρο με σκόρδο λεμόνι και ντομάτα

Η αγαπημένη τροφή των Κινέζων, σε ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Μπουσκέτες με κοτόπουλο και αβοκάντο

Μόλις κόψετε το αβοκάντο θα ανυπομονείτε να το γευτείτε μαζί με ζουμερό κοτόπουλο.
Back To Top