Μέτρια   Μερίδες : 12   15.01-18.30  

Τα μίνι cheesecake αποτελούν ένα πολύ ωραίο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους στα παιδικά πάρτι.

Υλικά:

100 γρ. μπισκότα τύπου digestive

30 γρ. βούτυρο

400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια

100 γρ. ζάχαρη

Ζεστ από 1 λεμόνι

Λίγη βανίλια

2 αυγά

1 κ.γ. αλεύρι

40 γρ. γιαούρτι πλήρες

Μαρμελάδα από φράουλα ή φραγκοστάφυλο

12 χαρτάκια για μάφιν

Οδηγίες:

Για τη βάση

Κομματιάζουμε τα μπισκότα, τα περνάμε στο μίξερ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Μοιράζουμε το μείγμα στα 12 χαρτάκια, το πλακώνουμε πολύ καλά και βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς. Προσέχουμε να μη μαυρίσουν οι άκρες από τα χαρτάκια. Βγάζουμε από το φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.

Φτιάχνουμε τη γέμιση

Σε ένα μπολ δουλεύουμε πολύ καλά το Φιλαδέλφεια με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ζεστ λεμονιού και τη βανίλια. Σιγά σιγά βάζουμε τα 2 αυγά που έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου, στη συνέχεια το αλεύρι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ λίγο. Μοιράζουμε τη γέμιση στα φορμάκια. Από πάνω βάζουμε με ένα κουταλάκι λίγη μαρμελάδα. Βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.

empty alt

Κεφτεδάκια με κολοκύθια και βασιλικό

Πλάστε κεφτεδάκια με δροσερά κολοκυθάκια, βασιλικό και πολέντα.
empty alt

Ριζότο με κολοκυθάκια και τα λουλούδια τους

Τα πιο γευστιά "λουλούδια" στο πιάτο σας με το πάντα  αγαπημένο ριζότο.
empty alt

Σαλάτα παντζάρι

Το παντζάρι γίνεται μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Μπουκίτσες από σελινόριζα

Ένα ξεχωριστό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Carpaccio από μοσχάρι με αντίδι και κατίκι Δομοκού

Σοτάρουμε το κρεμμύδι... η αρχή για μια θεσπέσια συνταγή.
empty alt

Φριτέλες του καρναβαλιού

Η λιχουδιά που έχει την τιμητική της στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά παίρνει θέση στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Μελιτζάνα με φιλέτο χοιρινού με μυρωδικά

Το κλασικό χοιρινό αποκτά μια νέα διάσταση όταν συνδυαστεί με μελιτζάνα και μυρωδικά.
empty alt

Καρμπονάρα με αυγό

Καρμπονάρα με αυγό. Δηλαδή, αυθεντική, σε αυστηρή ιταλική "γραμμή" - αλλά υπέροχη γεύση.
Back To Top