Μοσχάρι γιαχνί

0     

Μοσχάρι γιαχνί

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  12:30μμ-3μμ
ΔάφνηΔεντρολίβανοΚαρότοΚρεμμύδιΜοσχάρι

Υλικά

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο

300 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια

3 καρότα κομμένα σε ροδέλες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια

4 κ.σ. πελτέ

1 φύλλο δάφνης

Ελαιόλαδο

Δεντρολίβανο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Πλένουμε καλά το κρέας, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Μόλις ροδίσει από όλες τις μεριές ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο την πιπεριά και τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα τα καρότα, το δεντρολίβανο και τη δάφνη. Προσθέτουμε ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για μιάμιση ώρα περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις πατάτες. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και οι πατάτες και να στύψει το φαγητό.