Μέτρια   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Εύκολα αλμυρά muffins για νόστιμα σνακ.

Υλικά:

  • 240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του gluten free
  • 120 γρ. παντσέτα κομμένη σε κύβους
  • 100 γρ. mozzarella σε κυβάκια
  • 2 αυγά
  • 60 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γρ. γάλα
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 20 γρ. βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Χαρτάκια για μάφιν

Οδηγίες:

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο και το κρατάμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε την παντσέτα μαζί με το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και το βούτυρο και εκεί μέσα προσθέτουμε την παντσέτα και τη mozzarella. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το κεφαλοτύρι. Ύστερα ρίχνουμε το υγρό μείγμα μέσα στο ξηρό και το δουλεύουμε λίγο και γρήγορα ίσα ίσα να ανακατευτούν. Μοιράζουμε το μείγμα στα χαρτάκια για μάφιν και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Ριζότο του ψαρά

Θαλασσινή αύρα σε ένα πιάτο που θα σας ανταμείψει με την γεύση του.
empty alt

Lemon curd

Αυτό το γλυκό το χρωστάμε στους Αγγλούς οι οποίοι θεωρούν τα λεμόνια πολύτιμα αφού δεν ευδοκιμούσαν στο νησί τους.
empty alt

Μήλα με σουσάμι και μέλι

Ο καρπός της αμαρτίας ακόμα πιο αμαρτωλός!
empty alt

Πίτα με φακές και μανιτάρια porcini

Πρωτότυπη συνταγή που θα σας δώσει ενέργεια αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά!
empty alt

Πάστα Φλώρα για ερωτευμένους

Πάστα Φλώρα, ένα γλυκό για όλες τις ώρες...
empty alt

Πουτίγκα με γάλα αμυγδάλου και passion fruits

Φρούτα του πάθους σε μια πουτίγκα με πολύ...πάθος και αληθινή γεύση.
empty alt

Σαρδέλα γεμιστή

Οι ταπεινές σαρδέλες σε μια υπέροχη συνταγή για ένα ωραίο ορεκτικό.
Back To Top