Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Οι λάτρεις των θαλασσινών έχουν μια ακόμη ξεχωριστή επιλογή για τα αγαπημένα τους μύδια.

Υλικά:

200 γρ. ψίχα ψωμιού κομμένη τετραγωνάκια

½ κιλό μύδια καθαρισμένα

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

2 κ. σούπας μαϊντανό τριμμένο

1 αυγό

50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

700 γρ. νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 σκελίδα σκόρδο

750 γρ. χυμό ντομάτας

½ ποτήρι ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε το ψωμί και προσθέτουμε 500 γρ. νερό μέχρι να μουσκέψει καλά και να μαλακώσει. Σουρώνουμε το ψωμί από το περιττό νερό και το βάζουμε σε ένα άλλο μπολ. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το σκόρδο, το κεφαλοτύρι, αλάτι, πιπέρι και το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε τα μύδια με ένα μαχαιράκι και τα γεμίζουμε με το μείγμα κλείνουμε με το καπάκι και τυλίγουμε με μία κλωστή. Προσέχουμε να είναι το τσόφλι καθαρό από τη γέμιση. Σε μία κατσαρόλα ψηλή και στεγνή βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τσιγαρίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και μόλις ξεκινήσει να βράζει προσθέτουμε ένα ένα όλα τα μύδια. Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη σάλτσα, κόβουμε την κλωστή και σερβίρουμε με τη σάλτσα.

empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Ριζότο με πεπόνι

Άκρως καλοκαιρινό, δροσερό και νόστιμο.
empty alt

Ριζότο με αρακά και μέντα

Ενα πιάτο που προσφέρει την απίθανη γεύση του ριζότο σε συνδυασμό με τον αρακά.
empty alt

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.
empty alt

Ριζότο με παντζάρια και κρέμα από gorgonzola

Ενα ριζότο με έντονο χρωμα απο παντζάρι και πλούσιο γεύση από  gorgonzola.
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό

Το κοτόπουλο στην πιο ωραία και γευστική εκδοχή του.
empty alt

Πίτα με ταχίνι

Ενα πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό σας ή να γίνει ορεκτικό.
empty alt

Σπαγγέτι με αστακό

Ειναι η διάσημη μακαρονάδα που μπορεί να γίνει το κυρίως πιάτο ένος επίσημου γεύματος.
Back To Top