Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Συνδυασμός ψαριού και λαχανικών δημιουργούν μια απρόσμενη γευστική έκπληξη.

Υλικά 

<strong> </strong>½ κιλό orecchiette (παραδοσιακό ζυμαρικό)

350 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών καθαρισμένα

60 γρ. φρυγανιά τριμμένη

8 φιλέτα αντσούγια σε ελαιόλαδο κομμένα σε μικρά κομμάτια

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε ύστερα από τη φωτιά και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα λαχανάκια και βράζουμε για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε καλά και κρατάμε το νερό για να βράσουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα κόβουμε τα λαχανάκια σε φέτες και σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα λαχανάκια μαζί με το σκόρδο, τις αντσούγιες και λίγο πιπέρι. Στραγγίζουμε ύστερα τα ζυμαρικά, τα ζεματίζουμε με τα λαχανάκια για 2 λεπτά και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.

empty alt

Κεφτεδάκια από μορταδέλα και ξηρούς καρπούς

Ένα ιδιαίτερο και οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Carpaccio κρέατος

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.
empty alt

Μπισκότα με άρωμα λεμόνι

Δώστε άρωμα και άφθονη γεύση στα μπισκότα σας.
empty alt

Σάλτσα με πιπεριές

Για όσους έχουν λατρεία με τις πιπεριές αξίζει να τη φτιάξουν και να τη δοκιμάσουν!
empty alt

Σαλάτα με τόνο, μύρτιλα και βαλεριάνα

Ένα δροσερό πιάτο που ανοίγει την όρεξη για περαιτέρω γεύσεις.
empty alt

Μιλφέιγ με κάστανα και μανιτάρια

Μανιτάρια και κάστανα μαζί με πυκνή μπεσαμέλ σε ένα τρομερό γευστικό συνδυασμό. 
empty alt

Φιλέτο από μπακαλιάρο με φινόκιο, ελιές και δεντρολίβανο

Γίνεται μπακαλιάρος με... καφέ espresso; Γίνεται και είναι νοστιμότατο.
empty alt

Ριζότο με μπύρα και σπεκ

Ριζότο με μεθυστική γεύση από μπύρα.
Back To Top