Δύσκολη   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Κυνηγήστε την απόλαυση με μια πρωτότυπη και δυνατή γεύση.

Υλικά:

8 ορτύκια

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ξερός βασιλικός

1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια

2 φλιτζ. ρύζι για πιλάφι

Αλάτι

πιπέρι

1 κ.γ. ντοματοπελτές

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1/2 φλιτζ. λάδι

2 κ.σ. βούτυρο

Οδηγίες:

Πλύνετε τα ορτύκια και αφήστε τα να στραγγίξουν. Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέστε τα ορτύκια μαζί με τον βασιλικό και το μοσχοκάρυδο, και σοτάρετέ τα καλά. Προσθέστε τη ντομάτα, τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι, και τα αφήστε τα να βράσουν για 45΄, με την κατσαρόλα σκεπασμένη. Βράστε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, σουρώστε το και «κάψτε» το με το βούτυρο. Στρώστε το ρύζι σε μια πιατέλα, σερβίρετε πάνω τα ορτύκια και περιχύστε με τη σάλτσα.

empty alt

Το δικό μας croque-monsieur

Η κλασική συνταγή πρωινού πειραγμένη και προσαρμοσμένη στα γούστα μας.
empty alt

Σάλτσα Chimichurri

Μυρωδάτη και καταπράσινη σάλτσα!
empty alt

Κρέμα από κάσιους

Πεντανόστιμη κρέμα από κάσιους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πιάτα, σως για σαλάτες, σάλτσα για ζυμαρικά κ.ά.
empty alt

Λαζάνια με σπανάκι

Ένα πλήρες πιάτο για κάθε μέρα που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό στο φούρνο με πατάτες

Πιο κλασική γεύση από το κοτόπουλο με τις πατάτες, δεν υπάρχει!
empty alt

Χτένια γκρατινέ

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες με πανσέτα και γραβιέρα

Η μελιτζάνα γεμίζει με πανσέτα και ο ουρανίσκος ξετρελαίνεται!
empty alt

Ψάρι γλώσσα με διάφορα λαχανικά

Τα λαχανικά συνάντησαν τη θάλάσσα ή η θάλασσα τα λαχανικά;
Back To Top