Εύκολη   Μερίδες : 8   10.01-12.30  

Αγαπημένο ιταλικό κέικ με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα. 

Υλικά:

250 ml μέλι θυμαρίσιο

250 γρ. ζάχαρη

220 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

100 γρ. φιστίκι Αιγίνης καβουρδισμένο και χοντροκομμένο

100 γρ. βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα

100 γρ. πορτοκάλι ξερό ψιλοκομμένο

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

190 γρ. αλεύρι

50 γρ. κακάο

2 κ.σ. κανέλα

Οδηγίες:

Σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά ζεσταίνουμε το μέλι και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 6-7 λεπτά μέχρι να γίνει αρκετά παχύρευστο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βερίκοκο, το πορτοκάλι, το κακάο, το αλεύρι, την κανέλα, τους ξηρούς καρπούς και προσθέτουμε και το σιρόπι. Παίρνουμε ένα ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα και αδειάζουμε επάνω ομοιόμορφα το μείγμα από το μπολ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμο ακουμπάμε σε μία σχάρα να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

empty alt

Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο

Αυτή η σαλάτα μπορεί να είναι και η λύση για όσους θέλουν ένα ελαφρύ γεύμα.
empty alt

Ριζότο με πεπόνι

Άκρως καλοκαιρινό, δροσερό και νόστιμο.
empty alt

Pesto ρόκας

Διαφορετικό πέστο για να συνοδεύσει τα ζυμαρικά της αρεσκεία σας.
empty alt

Ρολά ζαμπόν με σέλινο

Το νόστιμο λαχανικό ταιριάζει άψογα με το ζαμπόν και τη μπεσαμέλ.
empty alt

Ρύζι με κοτόπουλο και λαχανικά

Ένα ελαφρύ και με πολλές βιταμίνες πιάτο, τρώγεται κρύο και ζεστό και μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στο γραφείο.
empty alt

Κροκέτες πατάτας

Το σνακ που όλοι θα λατρέψουν σε πάρτι, συγκεντρώσεις και όχι μόνο...
empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Μπισκότα από μαύρη ζάχαρη

Συνδυάστε τα αγνά υλικά, με την τραγανή απόλαυτη των μπισκοτιών.
Back To Top