Δύσκολη   Μερίδες : 6   10.01-12.30  

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 

Υλικά:

1 φλιτζάνι νερό

½ φλιτζάνι βούτυρο

1 φλιτζάνι αλεύρι

3 αυγά

1 κ.γ. ζάχαρη

½ κ.. αλάτι

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ

2 βανίλιες

Αμύγδαλα φιλέ

Για την πατισερί

500ml γάλα

25 γρ. αλεύρι μαλακό

25 γρ. κορν φλάουρ

2 βανίλιες

5 κρόκους αυγών

120 γρ. ζάχαρη

2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το βούτυρο μαζί  με τη ζάχαρη να βράσουν. Προσθέτουμε μέσα το αλεύρι, το μπέκιν, το αλάτι και τις βανίλιες. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα έως ότου η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Ύστερα από 10 λεπτά και αφού η ζύμη έχει κρυώσει, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια με την ξύλινη κουτάλα. Όταν η ζύμη ομογενοποιηθεί, τη βάζουμε σε μία σακούλα κορνέ και σχηματίζουμε κουλούρια με διάμετρο 10 εκ. επάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Πασπαλίζουμε ύστερα τα παρί μπρεστ με αμύγδαλο φιλέ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουνε σε χαμηλή φωτιά το γάλα μαζί με τις βανίλιες και αφήνουμε το μείγμα μέχρι να φτάσει στο βρασμό. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας πολύ δυνατά. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Αφήνουμε την πατισερί να κρυώσει στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη όπου να εφάπτεται πάνω της. Μόλις η κρέμα έχει κρυώσει, πριν ξεκινήσουμε το γέμισμα ρίχνουμε μέσα στην πατισερί 2 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί. Κόβουμε τα παρί μπρεστ οριζοντίως και τα γεμίζουμε με την κρέμα χρησιμοποιώντας το κορνέ. Γαρνίρουμε από πάνω τα παρί μπρεστ με ζάχαρη άχνη.

empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
empty alt

Σούπα Γιαπωνέζικη

Επιλέξτε μία γιαπωνέζικη σούπα για ένα ελαφρύ γεύμα.
empty alt

Πίτα με φακές και μανιτάρια porcini

Πρωτότυπη συνταγή που θα σας δώσει ενέργεια αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά!
empty alt

Κενέλ από τυρί quark και σάλτσα από φρούτα

Δε χρειάζεται να επισκεφτείτε το δάσος, υπάρχουν στο ψυγείο σας οπότε αξιοποιήστε τα.
empty alt

Τούρτα σοκολάτας

Ένα γλυκό με στρώσεις σοκολάτας και στο ενδιάμεσο τραγαγά μπισκότα.
empty alt

Πολύχρωμες Φαρφάλες με κρέμα γάλακτος

Ζυμαρικά σε παιχνιδιάρικα χρώματα και ζωηρές γεύσεις. 
empty alt

Carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις

Μεράκι και υπομονή απαιτεί η συνταγή αυτή αλλά προσφέρει μεγάλη ποσότητα και κυρίως γεύση.
empty alt

Κροκέτες κοτόπουλο

Το κοτόπουλο αλλάζει μορφή από τις κλασικές συνταγές και γίνεται ένα εντυπωσιακό ορεκτικό.
Back To Top