Δύσκολη   Μερίδες : 6   10.01-12.30  

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.

Υλικά:

½ κιλό αλεύρι

8 αυγά

6 αγκινάρες λεπτοκομμένες

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. μαντζουράνα

½ κιλό μυζήθρα

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις σοτάρουμε καλά για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό και τη μαντζουράνα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις είναι χλιαρή προσθέτουμε τη μυζήθρα και την παρμεζάνα.

Κάνουμε το φύλλο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, μία πρέζα αλάτι και 200 γρ. νερό χλιαρό. Δουλεύουμε να γίνει μία ζύμη εύπλαστη. Τη χωρίζουμε σε 8 κομμάτια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μέγεθος για 1 φόρμα 22 εκ. διάμετρο. Παίρνουμε 4 φύλλα, περνάμε το καθένα με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στη φόρμα το ένα πάνω στο άλλο. Βάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε από πάνω τα αυγά ολόκληρα. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα πάλι περνώντας τα με λίγο ελαιόλαδο. Κλείνουμε καλά γύρω γύρω και τρυπάμε από πάνω με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

empty alt

Μπουκιές με αμύγδαλα και μαρμελάδα βερύκοκο

Μπαλίτσες από βερίκοκο για παιχνίδια γεύσης.
empty alt

Σαρδέλα σαν σαβόρο

Μια διαφορετική συνταγή για τις σαρδέλες που μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Φιλετάκια από μπακαλιάρο με σπανάκι

Το δυναμωτικό σπανάκι συναντά τον θρεπτικό μπακαλιάρο και δημιουργούν μια γαστριμαργική μαγεία. 
empty alt

Bonet

Αυτό το γλυκό γίνεται εύκολα και ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό "οπαδό" του είδους.
empty alt

Μαγιονέζα vegan

Πανεύκολη μαγιονέζα για χορτοφάγους και όχι μόνο...
empty alt

Φιογκάκια με ανθότυρο, μελιτζάνα και κολοκύθια

Δέστε τον πιο τέλειο φιόγκο της κουζίνας μαζί με κολοκυθάκια και μελιτζάνα.
empty alt

Spaghetti με σάλτσα pomodoro και κεφτεδάκια

Πλούσια και χορταστική μακαρονάδα, αγαπημένη από μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Λουκάνικα με κρασί και μήλα

Ξεχωριστός συνδυασμός μήλου και λουκάνικου
Back To Top