Πέννες με καβούρι, σολομό και λεμόνι

203     

Πέννες με καβούρι, σολομό και λεμόνι

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  6:30μμ-9μμ
Ζωμός λαχανικώνΚρέμα γάλακτοςΌστρακαΣολομός

Υλικά

400 γρ. πέννες rigate

200 γρ. σολομό καπνιστό κομμένο σε λωρίδες

100 γρ. καβουρόψιχα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

ξύσμα από 1 λεμόνι

50 γρ. ζωμό λαχανικών

150 γρ. μιρεπουά (κρεμμύδι, καρότο, σέλινο, μαϊντανό)

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

50 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. κονιάκ

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μιρεπουά. Τσιγαρίζουμε και σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε το ζωμό και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να ρεντουΐρει (να ψηθούν λίγο τα λαχανικά). Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και στο τέλος ρίχνουμε το σολομό και την καβουρόψιχα. Αφήνουμε έως ότου να ζεσταθούν. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε και σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.