Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ένα ολοκληρωμένο γεύμα με απλά υλικά από τη κουζίνα σας. 

Υλικά:

400 γρ. πέννες rigate ή σέλινο

600 γρ. μοσχάρι άπαχο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. ελαιόλαδο

10 γρ. αλάτι

10 γρ. πιπέρι μαύρο

2 φύλλα δάφνη

4 γαρύφαλλα

50 γρ. τοματοπολτό

50 γρ. σέλερυ ψιλοκομμένο

500 γρ. ντομάτα κον κασέ

50 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ λίτρο ζωμό μοσχάρι

4 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες και τηγανισμένες

Οδηγίες:

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρέας. Μόλις γίνει ροδοκόκκινο και έχει πιει το νερό, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλερυ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα γαρύφαλλα, τη δάφνη, το κύμινο και τον τοματοπολτό. Τσιγαρίζουμε για 15 λεπτά και μετά ρίχνουμε τη ντομάτα κον κασέ και το ζωμό. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες. Μόλις τελειώσουμε το βράσιμο, ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 10 λεπτά να πάρουν γεύση. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, ρίχνοντας από πάνω το μαϊντανό.

empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό στο φούρνο

Ένα λαχταριστό πιάτο που θα σας ανοίξει την όρεξη!
empty alt

Τραγανές πατάτες με σκόρδο και σάλτσα από αβοκάντο

Τραγανές πατάτες με σάλτσα από αβοκάντο, ένας νέος συνδυασμός που προστίθεται στην υγιεινή διατροφή.
empty alt

Μπαρμπούνι alla nizzarda

Η ιταλική πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
empty alt

Σαλάτα με όσπρια, μελιτζάνα και μπέικον

Τα όσπρια σε μια εναλλακτική εκδοχή γίνονται πιο ελκυστικά.
empty alt

Πέννες με βότκα

Πέννες με βότκα ή Ιταλία-Ρωσία στο ίδιο… τραπέζι!
empty alt

Linguine με πορτοκάλι

Το άρωμα του πορτοκαλιού θα δώσει μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση στα ζυμαρικά σας.
empty alt

Spaghetti paglia e fieno

Γεύση από θάλασσα που μεταμορφώνει τα ζυμαρικά.
empty alt

Χοιρινό με ντομάτες και λουκάνικα

Γευστική πανδαισία με λεπτές ισορροπίες.
Back To Top