Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Παραγγείλτε την πιο made in Greece πίτσα που φτιάξατε ποτέ! 

Υλικά:

Για την πίτα:

4 πίτες για σουβλάκι

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.σ. σουσάμι

1/2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

1 σκελίδα σκόρδου

3 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη μελιτζάνα:

1 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη σε μικρούς κύβους

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

5 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες(προαιρετικά)

1/2 κ. γ. ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός

Χυμός από 1/2 λεμόνι

Μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Ελαιόλαδο

Αλάτι

πιπέρι

60 γραμμ. τριμμένο καπνιστό τυρί γκούντα

Οδηγίες:

Σοτάρετε τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε και αφήστε τα στη φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα. Ρίξτε αμέσως την πιπεριά Φλωρίνης, το βασιλικό, το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό και ανακατέψτε. Διατηρήστε το μείγμα ζεστό στο σκεύος.

Για τις πίτες: Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά με το σουσάμι και το ελαιόλαδο και αλείψτε τις πίτες. Ψήστε τις για 5΄ στους 180°C. Κόψτε τις πίτες στα τέσσερα και απλώστε τις σε ένα ταψί. Μοιράστε το μείγμα της μελιτζάνας πάνω στα κομμάτια, πασπαλίστε με το τυρί και γκρατινάρετε τις στους 180οC, μέχρι το τυρί να λειώσει.

empty alt

Spaghetti με θαλασσινά

Πανεύκολη μακαρονάδα με άρωμα θάλασσας.
empty alt

Χοιρινό με μανιτάρια

Απρόσμενοι συνδυασμοί υλικών δημιουργούν ένα εξωτικό πιάτο.
empty alt

Φαχίτας

Διάσημο ισπανικό πιάτο που πήρε τη θέση της στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Χταπόδι με μέλι και κρόκο κοζάνης

Μια διαφορετική πρόταση του χταποδιού για ένα ξεχωριστό ορεκτικό που μπορεί να μετατραπεί σε κυρίως αν συνοδευτεί με ζυμαρικά.
empty alt

Κρέμα Patisieé

Ένα γλύκισμα που τρώγεται με το κουτάλι - το μεγάλο!.
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα και καλαμάρια

Μια διαφορετική μακαρονάδα με την συνδρομή των καλαμαριών
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό

Το κοτόπουλο στην πιο ωραία και γευστική εκδοχή του.
empty alt

Πέννες Tunisina

Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.
Back To Top