Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Ένα άκρως λαχταριστό πιάτο που τρώγεται καυτό ή κρύο ακόμη και για πρωινό.

Υλικά:

400 γρ. αλέυρι ολικής άλεσης

300 γρ. νερό χλιαρό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. αλάτι

8 γρ. μαγιά νωπή

Για τη γαρνιτούρα

1 κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες

2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες

1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο

1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές φέτες

150 γρ. ανθότυρο

2-3 μαύρες ελιές

1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

2-3 φύλλα βασιλικό

Λίγο ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Κάνουμε τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το νερό και τη μαγιά. Το δουλεύουμε δυνατά με το χέρι για 10 περίπου λεπτά. Την αφήνουμε να φουσκώσει.

Παίρνουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Μόλις φουσκώσει η ζύμη τη δουλεύουμε ξανά, τη χωρίζουμε στα τέσσερα και αφήνουμε να φουσκώσει ακόμα για 2 ώρες. Ύστερα απλώνουμε τις 4 ζύμες με τον πλάστη και γαρνίρουμε από πάνω με τα λαχανικά και το τυρί. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά.

empty alt

Tagliolini Portovenere

Γευστική αρμονία ζυμαρικών, λαχανικών και θαλασσινών σε ένα πιάτο.
empty alt

Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο

Αυτή η σαλάτα μπορεί να είναι και η λύση για όσους θέλουν ένα ελαφρύ γεύμα.
empty alt

Φιογκάκια με ανθότυρο, μελιτζάνα και κολοκύθια

Δέστε τον πιο τέλειο φιόγκο της κουζίνας μαζί με κολοκυθάκια και μελιτζάνα.
empty alt

Κρέμα από σοκολάτα

Κρέμα από σοκολάτα και αμύγδαλο που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.
empty alt

Το δικό μας croque-monsieur

Η κλασική συνταγή πρωινού πειραγμένη και προσαρμοσμένη στα γούστα μας.
empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
empty alt

Ρολάκια από μαρούλι με τυρί Gorgonzola και καρυδόψιχα

Διαφορετικά ντολμαδάκια με φύλλα μαρουλιού.
empty alt

Πουτίγκα με φράουλες και γιαούρτι

Βάλτε τις φράουλες στο γιαούρτι ή το... αντίστροφο. 
Back To Top