Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Είναι οι "προχωρημένες" τηγανητές πατάτες που κανέναν δεν αφήνουν ασυγκίνητο.

Υλικά:

500 γρ. πατάτες

120 γρ. τυρί φέτα τριμμένη

3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Λίγο ελαιόλαδο

1 αυγό χτυπημένο

Αλάτι

Πιπέρι

Αλεύρι για το πανάρισμα

Οδηγίες:

Βράζουμε καλά τις πατάτες, τις σουρώνουμε και τις λιώνουμε. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη φέτα, το άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το αυγό και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται και κρατάμε το μείγμα στο ψυγείο ώστε να πλάθεται. Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα πιέζουμε ελαφρώς και τα περνάμε από το αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις πολπέτες μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

empty alt

Tagliolini Portovenere

Γευστική αρμονία ζυμαρικών, λαχανικών και θαλασσινών σε ένα πιάτο.
empty alt

Ορτύκια σοτέ με πιλάφι σε μυρωδάτη σάλτσα

Κυνηγήστε την απόλαυση με μια πρωτότυπη και δυνατή γεύση.
empty alt

Βελουτέ από κολοκυθάκια

Τηγανιτά, βραστά... τώρα και σούπα βελουτέ.
empty alt

Περσική τούρτα

Με λίγι αλέυρι, φουντούκια, φρουκτόζη, αυγά και αυγά φτιάχνουμε θαύματα. 
empty alt

Carpaccio σολομού με σάλτσα αβοκάντο

Ο σολομός και σε αυτό το πιάτο κλέβει την παράσταση.
empty alt

Πορτοκαλόπιτα

Αυτό το γλυκό υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, αλλά παραμένει το ίδιο αγαπημένο.
empty alt

Σαλάτα κάπαρη

Ενα πιάτο "μπαλαντέρ" που εκτός απο σαλάτα μπορεί να γίνει γαρνιτούρα στο ψάρι.
empty alt

Βίδες κρυές με αβοκάντο και ντομάτες

Οι λάτρεις των ζυμαρικών θα τα αγαπήσουν περισσότερο.
Back To Top