Δύσκολη   Μερίδες : 4   10.01-12.30  

Ένα πιάτο με υψηλή διατροφική αξία.

Υλικά:

500 γρ. πικραλίδα

350 γρ. ξερά κουκιά

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Πεπεροντσίνο

Οδηγίες:

Πλένουμε τα κουκιά και τα βράζουμε σε καυτό νερό για 40 λεπτά (Μην βάλετε πολύ νερό, ο όγκος από το νερό πρέπει να είναι διπλάσιος από τα κουκιά, όχι παραπάνω, αν χρειαστεί προσθέτετε νερό). Πλένουμε την πικραλίδα, τη σουρώνουμε και την τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και το πεπεροντσίνο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει. Κρατάμε στην άκρη. Παίρνουμε τα κουκιά που έχουν μαλακώσει και έχουν πιει όλο το νερό, τα περνάμε στο μίξερ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα τσέρκι, βάζουμε τον πουρέ, βάζουμε λίγο πικραλίδα από πάνω και ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο.

empty alt

Λαζάνια με σπανάκι

Ένα πλήρες πιάτο για κάθε μέρα που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Κροκέτα κοτόπουλο

Η διαφορετική γεύση του κοτόπουλου αναδυκνύεται με αυτή τη συνταγή
empty alt

Σαλάτα με όσπρια, μελιτζάνα και μπέικον

Τα όσπρια σε μια εναλλακτική εκδοχή γίνονται πιο ελκυστικά.
empty alt

Φοκάτσια jenovese

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Crazy κέικ

Πολύ αφράτο κέικ για όλη την οικογένεια. Θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά.
empty alt

Σαλάτα με αβοκάντο και μανιτάρια champignon

Ένα ανάλαφρο γεύμα που κλέβει τις εντυπώσεις. 
empty alt

Σαλάτα με φράουλες και μοτσαρέλα

Το ανοιξιάτικο φρούτο με την φίνα γεύση της μοτσαρέλας ταιριάζουν υπέροχα.
empty alt

Τιραμισού κλασικό

Από τα πιο δημοφιλή ιταλικά γλυκά που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.
Back To Top